Τιτιβίσματα

Του Λεόντιου Φιλοθέου

@τιτιβίσματα; Γαβγίσματα; Νιαουρίσματα; Μπα, για γκαρίσματα είμαστε. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κατηγορεί τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος διερευνά τα σκάνδαλα της οικονομίας, ότι δωροδοκήθηκε από δικηγορικό γραφείο, το οποίο χειρίζεται υποθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

2. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί την (πάλαι πότε άμεμπτου ηθικής) Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας μη αξιόπιστη και ζητά την παραίτησή της σε αντίθεση προφανώς με τον Λίλλη, τον οποίο θεώρησε 100% αξιόπιστο.

3. Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας κατηγορεί τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας ότι θα επωφεληθεί αυτή και η θυγατέρα της ως νόμιμοι κληρονόμοι τού εν διαστάσει συζύγου της, αν ο Βγενόπουλος κερδίσει την υπόθεση απέναντι στο κράτος, το οποίο έχει καθήκον να υπερασπίζεται η ίδια η Διοικήτρια.

4. Ο Γενικός Ελεγκτής κατηγορεί τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας για σύγκρουση συμφερόντων μέσω της συμμετοχής της (παρά τις διαβεβαιώσεις της) στην Αρχή Εξυγίανσης και της σχέσης της θυγατέρας της με τον Βγενόπουλο την ίδια ώρα που η Διοικήτρια αρνείται να δώσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

5. Η θυγατέρα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το γραφείο του πατέρα της, που μέχρι πρότινος δούλευε και το οποίο όλως τυχαίως εκπροσωπεί τον Βγενόπουλο κατά του κράτους, το οποίο υπερασπίζεται η Διοικήτρια μητέρα της.

6. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, δεν είχε προνομιακή πληροφόρηση για το κούρεμα γι’ αυτό και δεν έστειλε τα λεφτά του στο εξωτερικό και κουρεύτηκε.

7. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δηλώνει ότι κάποιοι είχαν προνομιακή πληροφόρηση χωρίς να ιδρώνει κανενός το αυτί για το γεγονός ότι ως Βοηθός Εισαγγελέας έπρεπε να έχει διερευνήσει το θέμα της προνομιακής πληροφόρησης.

8. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας κινήθηκε νομικά κατά της Λαϊκής Τράπεζας για συμψηφισμό κατάθεσης και δανείου, ενώ το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε την Τράπεζα και τυγχάνει να είναι το ίδιο με αυτό που εκπροσωπεί την Κεντρική Τράπεζα, όλως τυχαίως ξέχασε να παραστεί στη δίκη.

9. Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος διορίστηκε εκεί για να ελέγχει τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, δεν κοιμάται τα βράδια από το άγχος του, αφού θεωρεί την κατάσταση χειρότερη και από τον καιρό που είχε σχέση με τη μαφία, χωρίς και πάλι να ιδρώνει κανενός το αφτί που αξιωματούχος της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρεται σε σχέσεις με τη μαφία.

10. Μια αμφιβόλου εγκυρότητας λίστα με οφειλές βουλευτών και προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό διαρρέει όλως τυχαίως στα ΜΜΕ με την Τράπεζα Κύπρου να επισημαίνει ότι η λίστα ζητήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα και τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας να το διαψεύδει χωρίς και πάλι κανένα αφτί να ιδρώνει για τη διαρροή.

@Αναστασιάδης. Σενάριο αμερικάνικης σειράς; Μπα, η πραγματικότητα στην Κύπρο. Και η ευθύνη είναι δική σου. Που διόρισες τους πιο πάνω «άριστους των αρίστων». Κι ας μένεις στο απυρόβλητο. Ναι, το ξέρουμε το παραμύθι. Τρεις μίνιμουμ δεσμεύσεις. Μηδενική ανοχή. Και θα πέσουν κεφάλια. Τελικά και το περιβόητο τασάκι ένας μύθος είναι!

Υ.Γ.1. Σε άλλα πιο ευχάριστα νέα: η κατάρρευση της οικονομίας οφείλεται στα δόντια του Παπασάββα, στα τσεκκούθκια του Χριστόφια, στη 14η σύνταξη και στην αίτηση δανείου της Ομόνοιας.

Υ.Γ.2. Την ίδια ώρα ο Υπουργός Οικονομικών το βιολί του. Με στόχο τις εκποιήσεις. Μπροστά στο Σόιμπλε, έκρυψε και τη φουστανέλα. Και θεωρεί, όπως ο ίδιος δήλωσε, λογικές τις ρυθμίσεις για τις εκποιήσεις. Πράγματι. Λογικές. Οταν μιλάς εκ μέρους των τραπεζών.

@leontios_

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy