Τιτιβίσματα

Του Λεόντιου Φιλοθέου

Με Ακολουθία 45 λεπτών στο εκκλησάκι δίπλα στην Αρχιεπισκοπή θα αρχίζουν τα μαθήματά τους οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, που θα λειτουργήσει η Εκκλησία της Κύπρου δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου… Θα ακολουθεί πρόγευμα στην Τραπεζαρία και μετά θα αρχίζουν τα μαθήματα.

@Χρυσόστομος. Την περασμένη Κυριακή Μακαριότατέ μου, είχαμε Χρυστάλλα, Χάρη και Ρίκκο. Οπόταν ζητώ ταπεινά συγχώρεση που δεν βρήκα έστω 50 λέξεις για να σχολιάσω το όνειρό σου που έγινε πραγματικότητα. Εν αναμονή λοιπόν διαφόρων ερευνών, σου αφιερώνω σήμερα το σύνολο της στήλης σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε από κοινού το καθημερινό πρόγραμμα της Θεολογικής Σχολής. Εχουμε και λέμε λοιπόν…

@7:00π.μ. Ακολουθία Nikkei. Ζωντανή σύνδεση με το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία (λόγω διαφοράς ώρας) να παρακολουθήσουν το κλείσιμο του χρηματιστηρίου και την πορεία του δείκτη Nikkei. Σε περίπτωση πτώσης του Nikkei οι φοιτητές θα αναπέμπουν δέηση υπέρ της αυξήσεως του δείκτη από το Κατά Χρηματιστηρίων Ευαγγέλιο. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@8:00π.μ. Πρόγευμα. Θα σερβίρεται λιτό και ελαφρύ πρόγευμα στην Τραπεζαρία της Αρχιεπισκοπής. Το μενού θα περιλαμβάνει waffles, γαλλικά croissant και κρέπες με nutella.

@9:00π.μ. Banking and Finance. Εισαγωγή στον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Μελέτη από τους φοιτητές εγχώριων case studies για το πώς από κύριος μέτοχος δύο τραπεζών σου μένει στο τέλος η Αγία Τράπεζα κι εκείνη παττισμένη. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@11.00π.μ. Υδρογονάνθρακες και οικονομικά πετρελαίων. Οι προοπτικές από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Ενημέρωση για τις προσπάθειες της Εκκλησίας Κύπρου Λτδ για συμμετοχή στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Παρουσίαση των διαφορών υδρογονανθράκων και υδατανθράκων. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@1:00μ.μ. Γεύμα. Θα σερβίρεται λιτό και ελαφρύ γεύμα στην Τραπεζαρία της Αρχιεπισκοπής. Το μενού θα περιλαμβάνει σολομό καπνιστό, μπον φιλέ Αργεντινής, αστακό, καραβίδες και γαρίδες tiger για την περίοδο των νηστειών και γαλλικά macaroons για επιδόρπιο.

@2:00μ.μ. Μεσημβρινή κατάκλιση. Ξεκούραση στα λιτά και απέριττα διαμερίσματα της Αρχιεπισκοπής.

@3:30μ.μ. Επενδύσεις και Θεσμικοί Επενδυτές. Εμφαση στη διαχείριση χαρτοφυλακίου. Ειδική αναφορά στα θέματα απόδοσης αξιογράφων. Οι φοιτητές θα διδάσκονται τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων. Εστω και φανταστικών. Case study, η επένδυση μαμούθ του άγνωστου Ούγγρου στη Γεροσκήπου. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@5:00μ.μ. Κυπριακό και Διπλωματία. Μια ιστορική αναδρομή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και το ρόλο της Εκκλησίας. Ενδελεχής μελέτη του κατάπτυστου σχεδίου Ανάν. Εργασία για τη λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της Εκκλησίας Κύπρου Λτδ. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@6:30μ.μ. Διοίκηση Επιχειρήσεων. Βασικές αρχές διοίκησης επιχειρήσεων. Case studies για ξενοδοχεία, οινοβιομηχανίες, μεταλλεία, εκκλησίες, γάμους, developing, παγκάρια, βαφτίσεις, κτηματομεσιτικά, κηδείες και μνημόσυνα. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

@8:00μ.μ. Savoir Vivre/ Δείπνο. Θα σερβίρεται λιτό και ελαφρύ δείπνο, με παράλληλα μαθήματα καλής συμπεριφοράς. Μαθήματα σωστής εμφάνισης και ενδυμασίας. Μαθήματα grooming, γευσιγνωσίας, wine tasting, χρυσοχοΐας και πολύτιμων λίθων για να μπορούν οι φοιτητές να επιλέγουν τα σωστά αξεσουάρ. Διδάσκαλος, Μ.Κ. Νικηφόρος.

@10:00μ.μ. Αγρυπνία Dow Jones. Ζωντανή σύνδεση με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία (εκμεταλλευόμενοι και πάλι τη διαφορά ώρας) να παρακολουθήσουν το κλείσιμο του δείκτη, να προσευχηθούν και να αναπέμψουν και πάλι δέηση υπέρ του St. Jones. Διδάσκαλος, Α.Κ. Χρυσόστομος.

Υ.Γ. Ξέχασα λες τα Θρησκευτικά Αρχιεπίσκοπέ μου; Μπα. Απλά δεν έβρισκα κάποιον ανάμεσά σας για να τα διδάξει. Εκτός κι αν διαθέτεις λίγο χιούμορ. Οπόταν στα Θρησκευτικά μπορούμε να φέρουμε μέσα τον κύριο Πιτσιλλίδη.

@leontios_

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy