Τιτιβίσματα

ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

@Αναστασιάδης. Την παραίτηση Χριστόφια τη ζητούσες. Την παραίτηση Δημητριάδη την απαιτούσες. Την ώρα που ο Ρίκκος βγήκε μαινόμενος και άρχισε να κατηγορεί τον Γενικό Εισαγγελέα, πετάχτηκες σαν το αππιητούριν του χαλλουμιού για να ζητήσεις να διερευνηθούν οι καταγγελίες του. Αλλά την ώρα που διώκεται ποινικά ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και η Νομική Υπηρεσία βάζει λουκέτο, αποφάσισες ξαφνικά ότι είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και δεν πρέπει να παρέμβεις. Εκεί που δεν σε έσπερναν φύτρωνες. Τώρα που πρέπει να φυτρώσεις, δεν…

@ΔΗΣΥ. Δεν είναι όμως μόνο ο Πρόεδρος. Είσαστε κι εσείς στο Δημοκρατικό Συναγερμό, κύριε Αβέρωφ μου. Που ξαφνικά αποφασίσατε ότι το θέμα αφορά τη δικαιοσύνη. Προφανώς εκεί στο ΔΗΣΥ σας αφορούν μόνο τα οδοντιατρικά ζητήματα, γι’ αυτό για μήνες είχατε άποψη για τη μασέλα Παπασάββα και ζητούσατε επιτακτικά την παραίτησή του.

@MMΕ. Μα να μη στηθεί ούτε ένα έκτακτο πανελάκι για το θέμα της Νομικής Υπηρεσίας; Μα να μην αφιερώνονται από 60 λεπτά μέχρι 60 ώρες για το θέμα; Μα να μην επιρρίπτονται «ασήκωτες» ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επιλογές του στους διορισμούς, όταν ο Χριστόφιας έφταιγε και για το διορισμό υπαλλήλων στην κλίμακα Α2; Μα να μην ασχολείται καθημερινά η Ελίτα, η Χριστιάνα και η Γωγώ για την κατάρρευση των θεσμών; Μα να μην αγανακτεί ούτε και ένας έξω από το Προεδρικό για να στείλουμε εκεί τις κάμερες για απευθείας μεταδόσεις; Πάει, χάλασε ο τόπος, καλά μου και αντικειμενικά μέσα.

@Καδής. Πώς το είπατε στους μαθητές κύριε Υπουργέ της Παιδείας μας; Οτι ζούσαμε με τις ψευδαισθήσεις; Ακου τώρα ψευδαισθήσεις:

@Ζέτα. Ψευδαίσθηση κυρία Ζέτα μου είναι να νομίζεις ότι έλυσες το πρόβλημα της ανεργίας επειδή ανοίγεις τα μαγαζιά την Κυριακή.

@Χάρης. Ψευδαίσθηση κύριε Χάρη μου είναι να πιστεύεις πραγματικά ότι μπήκαμε στο δρόμο της ανάπτυξης.

@Κουτσοκούμνης. Ψευδαίσθηση είναι να νομίζεις κύριε Κωστάκη μου ότι έχουμε δίκαιο πρωτάθλημα.

@Αβέρωφ. Ψευδαίσθηση ήταν οι top bankers και ο Ορφανίδης που αν κατ’ εσένα δεν επαναδιοριζόταν θα κατέρρεε το ευρωσύστημα.

@Κληρίδης. Ψευδαίσθηση είναι να πιστεύουμε ότι με την κατάσταση στη Νομική Υπηρεσία θα τιμωρηθούν αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία.

@Νικόλας. Ψευδαίσθηση είναι να νομίζεις ότι υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων επειδή μαζευτήκατε εσύ, ο Σιζόπουλος, ο Σίμος, ο Περδίκης και τα άλλα παιδιά για να συμπαρασταθείτε σε δύο Τουρκοκύπριους, την ίδια ώρα που απορρίπτετε την ομοσπονδιακή λύση.

@Χαμπουλάς. Ψευδαίσθηση ήταν που ξαφνικά ανακάλυψα ότι έχουμε βουλευτή του οποίου το όνομα πρώτη φορά το άκουγα και ο οποίος έκανε παθιασμένη και δυναμική εμφάνιση για να υπερασπιστεί το κυνήγι των αμπελοπουλιών με ”σhιεπέττον ή φλομπέρ”! Ευγένιος είπαμε;

Υστερόγραφο. Και τι θέλατε ακριβώς να σας γράψουν οι μαθητές κύριε Καδή; Με την ψευδαίσθηση μιας κατοικίας; Μιας καλής δουλειάς που αμειβόταν ικανοποιητικά και όχι με 300 ευρώ; Με την ψευδαίσθηση των σπουδών; Αρα να σκύψουμε τώρα το κεφάλι αφού «μαζί τα φάγαμε» και να παρακαλάμε για ένα κομμάτι ψωμί. Μπα. Ψευδαίσθηση είναι να νομίζουμε ότι έχουμε παιδεία με όραμα, που αντί να ρωτά τους νέους για το μέλλον, τους βάζει να αυτομαστιγωθούν απλά και μόνο για να δικαιωθούν τα κουρέματα και οι πολιτικές της λιτότητας. Αυτό.

@leontios_

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy