Τιτιβίσματα

@Κυβέρνηση. Στην εξωτερική πολιτική κινδυνεύουμε να γίνουμε επαρχία της Ελλάδας. Το Κυπριακό στο τέλμα. Στην Παιδεία καμία μεταρρύθμιση. Στην Υγεία έγνοια σας οι ιδιώτες. Τα εργασιακά από το κακό στο χειρότερο. Την ανάπτυξη τη βλέπουμε με τα κιάλια. Οι Κυπριακές Αερογραμμές κλείνουν με τον Υπουργό να σφυρά αδιάφορα. Οι ημικρατικοί στο σφυρί. Ακολουθούν οι εκποιήσεις. Στο Προεδρικό οι σύμβουλοι προκύπτουν κλητήρες. Πρόεδρε, όταν επιστρέψεις με το καλό να μας ενημερώσεις. Σκοπεύετε να κυβερνήσετε σε κάποια φάση;

 

@Πάφος. Φυσικά έχουμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα να ασχολούμαστε από τα πιο πάνω. Δόξα την Πάφο, μας κρατά απασχολημένους τις πλείστες ώρες της ημέρας. Αποχετευτικά, λύματα, πινακίδες, πεζοδρόμια, επιλεγμένες διαρροές, συλλήψεις, δικαστήρια. Και μια απαξίωση στο σύστημα που χτυπά κόκκινο! Βολικό μου ακούγεται.

 

@Bέργας. Πάντως, κύριε Σάββα μου, εσείς ζείτε παραθαλάσσια, εμείς γίναμε θάλασσα την εβδομάδα που μας πέρασε. Αλλά εδώ είναι που φάνηκε η αξία σου. Διότι στη Λευκωσία κοντέψαμε να πνιγούμε από τις βροχές. Ενώ εκεί με αποχετευτικό των 110 εκατομμυρίων λογικά δεν θα είχατε πρόβλημα! Πάντως ο Πρόεδρος του κόμματός σου δήλωσε συγκλονισμένος για τα σκάνδαλα της Πάφου. Με την πρώτη ευκαιρία να τον ρωτήσεις. Ηταν άραγε ο κύριος Νικόλας το ίδιο συγκλονισμένος όταν άλλαζες εσύ σε μια νύχτα στρατόπεδο και προσχωρούσες στο δικό του;

 

@Αστυνομία. Πλάκα έχει πάντως. Να πηγαίνει η υπόθεση με τρεις ύποπτους στο δικαστήριο. Να απορρίπτει το αίτημα για κράτηση το δικαστήριο και να εξετάζεται η καταχώρηση έφεσης σε άλλη επαρχία! Είπαμε να κάνουμε χιούμορ ότι η Πάφος είναι ανεξάρτητη χώρα, αλλά έτσι όπως το πάτε εκεί στην Αστυνομία και την Εισαγγελία θα ζητήσετε και τη βοήθεια της Interpol, για να εξιχνιάσετε το έγκλημα!

 

@Ζέτα. Από την άλλη για να εξιχνιάσουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και τη διεκπεραίωση όλων αυτών των αιτήσεων, κυρία Ζέτα μου, ούτε η Interpol μας σώζει ούτε και κανείς άλλος. 640 αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι σήμερα, άλλες 8000 θα εξεταστούν μέχρι τις γιορτές. Ηθελα μόνο να ήξερα αυτή η αισιοδοξία σου από πού πηγάζει, κυρία Ζέτα μου; Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι πάντως. Μέχρι το 2078 όταν θα έχουν αποδημήσει εις Κύριον οι πλείστοι, αντέχουν να περιμένουν οι αιτητές!

 

@Εισαγγελία. Κύριε Γενικέ μου, το έχουμε εμπεδώσει το σκηνικό. Οταν πρόκειται για νομοθεσίες που προστατεύουν τους πολίτες τύπου πλαίσιο αφερεγγυότητας είναι αντισυνταγματικοί. Οταν πρόκειται για νομοθεσίες που οδηγούν τους πολίτες στην ανέχεια, στην ανεργία και στον εργασιακό μεσαίωνα τύπου κουρέματα μια χαρά συνάδουν με το Σύνταγμά μας. Σύνταγμα στα μέτρα σας και μια δικαιοσύνη θεόστραβη!

 

@Moody’s. Μα τι ανακοίνωση ήταν κι αυτή, κύριε Moody μου; Τι εννοείς ότι θα είναι «υποτονική η ανάκαμψη το 2015»; Γιατί μας χαλάς τη διάθεση; Μήπως θες να νευριάσει κι ο κύριος Χάρης μας; Εμείς δύο χρόνια τώρα είναι που ζούμε σε ρυθμούς επανεκκίνησης και ανάπτυξης. Για να σου δώσω να καταλάβεις, μόλις επιστρέψει ο Πρόεδρός μας από την Αμερική θα έχουμε την επανεκκίνηση 143.

 

@Κοινωνία_ώρα_μηδέν. Η απαίτηση για κάθαρση είναι απόλυτα κατανοητή. Και είναι απαίτηση όλων. Αλλά ο κανιβαλισμός, η διαπόμπευση και η δίψα για «αίμα» χωρίς τεκμήρια αλλά ως αποτέλεσμα επιλεγμένων διαρροών κι άλλων συμφερόντων θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Διότι το «φταίνε όλοι» είναι απλά ο προθάλαμος τού «δεν φταίει κανείς».  Που είναι και το ζητούμενο για τους πραγματικούς ενόχους.


 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy