Τ/κ δικηγόρος απαντά στο ΕΒΚΑΦ για την περιουσία στα Βαρώσια

Φωτογραφία Αρχείου

Εάν το ίδρυμα βακουφίων στα κατεχόμενα επιμένει στο επιχείρημα ότι τα Βαρώσια είναι περιουσία τουρκικών βακουφίων, τότε η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» μπορεί να καταστεί ανενεργή, δηλώνει στην εφημερίδα Χαβαντίς ο Τ/κ δικηγόρος, Μουράτ Χακκί.
 
Ο Χακκί έχει αναλάβει υποθέσεις Ε/κ που βρίσκονται ενώπιον της «επιτροπής» στα κατεχόμενα, αλλά και προσφυγές στο ΕΔΑΔ εναντίον της «επιτροπής». Όπως δηλώνει στην τ/κ εφημερίδα, εάν το ΕΒΚΑΦ συνεχίσει να επιμένει ότι τα Βαρώσια είναι περιουσία βακουφίων, τότε οι πελάτες του θα θεωρήσουν ότι τα εσωτερικά ένδικα μέσα στην Κύπρο έχουν κορεσθεί και θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ, το οποίο εάν κάνει αποδεκτές τις προσφυγές τους, τότε η λειτουργία της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» μπορεί και να τελειώσει.
 
Ενόσω υπάρχει η απόφαση του «επαρχιακού δικαστηρίου» Αμμοχώστου ότι το ΕΒΚΑΦ είναι «ένα από τα μέρη στο θέμα των Βαρωσίων καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, δεν είναι νομικά εφικτό. Οι νόμοι δεν μπορούν να το επιτρέψουν αυτό», είπε. Για να γίνει οποιαδήποτε κίνηση ή πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Χακκί , θα πρέπει να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση του «επαρχιακού δικαστηρίου».
 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μουράτ Χακκί, από τις 6.500 προσφυγές Ε/κ στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» οι 500 αφορούν άμεσα ή έμμεσα την κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου. Καμία από αυτές δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα, σημείωσε.
 
Σχολιάζοντας δηλώσεις της ηγεσίας του ΕΒΚΑΦ ότι εάν χρειαστεί θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ, ο Τ/κ δικηγόρος είπε ότι αποφάσεις που λήφθηκαν από ένα (τοπικό) δικαστήριο και είναι αντίθετες από τους φυσικούς νόμους δικαιοσύνης, δεν τίθεται θέμα να σταθούν ενώπιον ενός διεθνούς δικαστηρίου (ΕΔΑΔ). Εάν το ΕΒΚΑΦ προσφύγει στο ΕΔΑΔ τότε σίγουρα μπορεί να παρακαμφθεί, σημείωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy