Τ/κ Τύπος: «Διεθνής αγώνας για τις απευθείας πτήσεις»

Οι απευθείας πτήσεις, το πρόβλημα των ναρκωτικών, ειδήσεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ αλλά και συνεντεύξεις υποψηφίων «δημάρχων» καθώς την Κυριακή διεξάγονται στα κατεχόμενα οι «τοπικές εκλογές», είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα. Η “Αφρίκα” εξακολουθεί να ασχολείται πρωτοσέλιδα με το πόθεν έσχες του προέδρου του ΚΕΕ και πρώην «πρωθυπουργού», Χουσείν Οζγκιουργκιούν.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Κανείς δεν μαζεύει αχλάδια (σσ: κανείς δεν θα μας δουλέψει)» γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι αντέδρασε στην είδηση πως μπορεί να έχει αλλάξει το πόθεν έσχες που αρχικά κατέθεσε στη «βουλή» ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Αλλού γράφει για νέο τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Πατρίκι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ ότ η Τουρκία φέτος έκοψε το 50% την οικονομικής ενίσχυσης του “υπουργείου παιδείας”.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Διεθνής αγώνας για τις απευθείας πτήσεις» αναφέρεται σε σχετικές με το θέμα δηλώσεις του προέδρου του τ/κ επιμελητηρίου και πως Τ/κ επιχειρηματίες από τα κατεχόμενα και τη Βρετανία συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην άσκηση έρευνας και διάσωσης που έγινε χθες στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα. Αλλού αναφέρει ότι η “πολιτική άμυνα” έσωσε χθες εγκλωβισμένα ζώα στην περιοχή της Χάρτζιας, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ο βούρκος των ναρκωτικών» αναφέρεται σε στοιχεία της «αστυνομίας» για τις ποσότητες και τα είδη ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί το πρώτο τετράμηνο του 2018. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ατύχημα στην εντός των τειχών Λευκωσία χθες το απόγευμα με το όχημα να μένει αιωρούμενο σε γέφυρα. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού παιδείας» και προέδρου του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ ότι άρχισε η αλλαγή στα κατεχόμενα και τα σχόλιά του για τις «τοπικές εκλογές» της Κυριακής.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σκοπός του ο φόνος» αναφέρεται στη σύλληψη του άνδρα που επιτέθηκε στο μπαρ όπου δούλευε γυναίκα η οποία τον είχε καταγγείλει στην «αστυνομία» για παρενόχληση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε οδικό ατύχημα κοντά στο Τρίκωμο με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 φοιτητές και αναποδογυρίστηκε όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο. Αλλού γράφει ότι σε γνωστή λεωφόρο στην Αμμόχωστο χθες το βράδυ σημειώθηκε ο τέταρτος εμπρησμός καταστήματος.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Να μην φύγουν οι νέοι από δω» φιλοξενεί συνέντευξη του υποψήφιου «δημάρχου» Μόρφου, Οσμάν Μπιτζιάν, ο οποίος προέρχεται από το ΡΤΚ και υποστηρίζεται και από τα τέσσερα κόμματα της «συγκυβέρνησης». Αλλού γράφει ότι οι παραγωγοί καρπουζιών είναι ανήσυχοι για τη φετινή σοδειά λόγω προβλημάτων διάθεσης και οικονομικής ενίσχυσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με νέα «νομοθεσία», οι άδειες ασθενείας στο «δημόσιο» μειώνονται σε 24 μέρες ενώ η άδεια μητρότητας αυξάνεται κατά 30 μέρες και φθάνει τις 70.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy