Το ΑΚΕΛ άρχισε τη συζήτηση για αναβάθμιση της δουλειάς του

Δύο από τα δεκαοχτώ θέματα που καθόρισε η Κ.Ε. τον Μάρτιο συζητήθηκαν χθες στο Π.Γ.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τη συζήτηση εγγράφων πάνω στα θέματα που είχαν καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τον περασμένο Μάρτιο με στόχο το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία και την παραγωγή πολιτικής σε νέους τομείς. Τα έγγραφα ετοιμάζονται από τα βοηθητικά γραφεία του ΑΚΕΛ και άλλες ομάδες εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε δηλώσει ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, αποφασίσθηκε η επεξεργασία δεκαοχτώ θεμάτων τα οποία εκτιμάται ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στο κόμμα να κάνει περαιτέρω ανοίγματα προς την κοινωνία και να προχωρήσει με δυναμική μπροστά.

Στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου συζητήθηκαν δύο βασικοί τομείς, το Κυπριακό και θέματα κοινωνικών ερευνών.

Το Κυπριακό συζητήθηκε υπό το φως του αδιεξόδου μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και των εξελίξεων στην Τουρκία, την τουρκοκυπριακή κοινότητα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε τρόπους διάρρηξης του αδιεξόδου και δημιουργίας προοπτικής για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορούσε την αναγκαιότητα μελέτης και έρευνας για νέα κοινωνικά φαινόμενα, τάσεις και συμπεριφορές της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η συνεργασία του κόμματος με ερευνητικά κέντρα και η αξιοποίηση αυτής της συνεργασίας στη διαμόρφωση πολιτικών θέσεων.

Η συζήτηση των θεμάτων που έχουν τεθεί ως προτεραιότητα δεν θα εξαντληθεί στο Πολιτικό Γραφείο ή την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Όπως πληροφορούμαστε, σε αρκετές περιπτώσεις θα επιδιωχθούν και οργανωμένες συζητήσεις, με τη μορφή ημερίδων ή σεμιναρίων, με την κοινωνία ευρύτερα.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy