“Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν τις τράπεζες”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει μια πρόταση με βάση τις εισηγήσεις που έγιναν χθες από τα κόμματα για τα ΜΕΔ και με βάση και τις δικές της θέσεις και αυτή η πρόταση να συζητηθεί από όλα κόμματα και να ληφθούν αποφάσεις εφόσον θα κινείται στο πλαίσιο της ίδιας φιλοσοφίας, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ.

Θα συνεργαστούμε, υπογράμμισε ο κύριος Κυπριανού, μόνο εφόσον κινούμαστε στο πλαίσιο της ίδιας φιλοσοφίας και τόνισε ότι το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των πολιτών και η επαγγελματική στέγη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ΑΚΕΛ, ξεκαθάρισε, δεν πρόκειται να συναινέσει σε αποφάσεις που θα εξυπηρετήσουν και πάλι τις τράπεζες.

Ο κύριος Κυπριανού επανέλαβε ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να ετοιμάσει κάποια πρόταση που να συζητηθεί και να ληφθούν αποφάσεις για τους πολίτες που μέχρι την οικονομική κρίση ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις του και όχι να μπούν και πάλι πλάτες από την κυβέρνηση για τις τράπεζες.

Επισήμανε ότι δεν πήρε ικανοποιητικές απαντήσεις για τον αργό ρυθμό που γίνονται οι αναδιαρθρώσεις δανείων.

ΓΓ ΑΚΕΛ: “Δεν υπήρξε αποτέλεσμα επί της ουσίας”

Είναι προφανές ότι ο γγ του ΟΗ αναμένει από τους δυο ηγέτες να πάνε με επιβεβαιωμένη πολιτική βούληση και να ζητήσουν τις καλές του υπηρεσίες για να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία στο Κυπριακό, εκτιμά ο γγ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αντόνιο ΓΚουτέρες, επισήμανε ότι αυτή κράτησε μόλις 15 λεπτά και είναι φανερό από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του γγ ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα επί της ουσίας.

Δυστυχώς, είπε στον ΑΣΤΡΑ ο κύριος Κυπριανού, ούτε ο κος Ακκιντζί ούτε ο κος Αναστασιάδης παρουσιάζονται έτοιμοι προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή.

Κάλεσε τους δυο ηγέτες να προχωρήσουν στην επανέναρξη του διαλόγου που να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού κάτι, πρόσθεσε, που θα επιφέρει και λύση σε πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται αυτές τις μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy