Το ΑΚΕΛ δεν θα πάψει να καταγγέλλει το σκοτεινό παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι δεν θα επιτρέψει τη φίμωση του, ούτε και θα πάψει να καταγγέλλει το σκοτεινό παρασκήνιο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μέχρι την ώρα που συλλογικά ως πολιτεία, θα καταφέρουμε να επιφέρουμε την εξυγίανση και την κάθαρση του αθλήματος.

Τα πιο πάνω τόνισε σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν δέχεται νουθεσίες από όλους όσοι δρουν με μυστικότητα στο παρασκήνιο, με στόχο να εμποδίσουν το ΑΚΕΛ να τοποθετείται δημόσια, στο πλαίσιο της διαφάνειας.

“Αντίθετα” πρόσθεσε “απαιτούμε οι κατήγοροι μας να εγκαταλείψουν τα παρασκήνια και να τοποθετηθούν δημόσια και με διαφάνεια και κυρίως να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για να επέλθει η σωστή διακυβέρνηση και η επιβαλλόμενη ηθική στο άθλημα, το όποιο έφτασε σε οριακό πλέον σημείο”.

Υπενθύμισε επίσης τους κατήγορους του ΑΚΕΛ ότι θέμα της διαπλοκής, των στημένων αγώνων και της διαιτησίας έχει εγγραφεί από όλα σχεδόν τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ και έχει συζητηθεί στο παρελθόν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή παιδείας.

“Τους ενημερώνουμε ακόμη ότι το θέμα της καλής διακυβέρνησης και της ηθικής στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, αποτελεί διαχρονικά θέμα πολιτικού διαλόγου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μόλις πριν δεκαπέντε μέρες, να έχει εγκρίνει σχετικό ψήφισμα με τίτλο «την μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο»(2053(2015))” σημείωσε.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι η πρόκληση από τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

“Αυτή δεν αφορά μόνο τους κουμμούναρους, όπως καταγράφηκε στις καταγγελίες Παναγή, αλλά και την κοινωνία καθώς και σωματεία στο χώρο της δεξιάς που επίσης θυσιάζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών και σωματειακών συμφερόντων” επεσήμανε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy