Το ΑΚΕΛ δεξιώθηκε τους πρωταθλητές μας (φωτορεπορτάζ)

Ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για την άξια εκπροσώπηση της Κύπρου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, παρέθεσε γεύμα προς τιμή των αθλητών και της λοιπής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής ομάδας. Στη λιτή εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία, πήραν μέρος αθλητές και προπονητές, οι πρόεδροι της ΚΟΕ και του ΚΟΑ, η αρχηγός και άλλα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΚΕΠΕ) και ένας συνοδός και οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στίβου (ΚΟΕΑΣ), σκόπευσης (ΣΚΟΚ), ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) και ιστιοπλοΐας (ΚΙΟ).

Σε χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «η εκδήλωση πραγματοποιείται για να πούμε το δικό μας «ευχαριστώ» και τα δικά μας «μπράβο» σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην εξαιρετική παρουσία της Κύπρου, που θεωρείται και η καλύτερη, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώτιστα τα μπράβο ανήκουν στους αθλητές και τους προπονητές τους, αλλά συγχαρητήρια αξίζουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή που κατάρτισε και είχε την επίβλεψη της αποστολής, στον ΚΟΑ που στηρίζει τους πρωταθλητές μας μέσα από τους διαχρονικούς σχεδιασμούς του, καθώς και τις ομοσπονδίες που αποτελούν το πρωτοκύτταρο του αθλητισμού μας». Ο Άντρος Κυπριανού απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΠΑΠ τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που προσφέρει στον κυπριακό αθλητισμό και τον κάλεσε να συνεχίσει και να ενισχύσει αυτή την πολιτική της. Τόνισε, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ είναι στη διάθεση των αθλητικών φορέων για συζήτηση και αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κυπριακός αθλητισμός.

Στις αντιφωνήσεις τους οι πρόεδροι της ΚΟΕ και ΚΟΑ, κκ Μιχαηλίδης και Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησαν τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, στάθηκαν στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης και εφαρμογής ενιαίας αθλητικής πολιτικής στο τόπο μας, καθώς επίσης και στο πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης που αντιμετωπίζουν οι πρωταθλητές, αφού, όπως τονίστηκε, δεν υπάρχει πλέον κανένα τέτοιο σχέδιο που να μπορεί να εφαρμοστεί. Ως αποτέλεσμα μερικοί πρωταθλητές νοιώθουν να βρίσκονται στο κενό. Στο πρόβλημα αυτό στάθηκε επίσης και ο 8ος Ολυμπιονίκης, Απόστολος Παρέλλης, μιλώντας εκ μέρους των αθλητών. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΕ, κ Καμαρλίγγος ζήτησε περισσότερη βοήθεια και στήριξη για τον παραολυμπισμό ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, κ. Αλετράρης υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, την πολιτική στήριξης των πρωταθλητών και των αθλητικών φορέων.

Στο γεύμα παρέστησαν επίσης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, ο επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου, Πάμπος Στυλιανού και το μέλος Κώστας Κούκος. Εκ μέρους της ΕΔΟΝ συμμετείχαν ο ΓΓ της οργάνωσης Χρίστος Χριστόφιας και ο υπεύθυνος του αθλητικού Γραφείου Νικόλας Παττίχης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy