Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την τουρκική εισβολή στην περιοχή Αφρίν της Συρίας

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του κουρδικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD). 

Όπως αναφέρει, “Καταγγέλλουμε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Συρίας και το αιματοκύλισμα που έχει προκαλέσει, και ενώνουμε τη φωνή μας με τις φιλειρηνικές δυνάμεις που απαιτούν άμεσο τερματισμό της εισβολής και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων.
 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Συριακό λαό και το δικαίωμα του να αποφασίσει μόνος για το μέλλον του, καθώς και προς τους κούρδους τόσο στη Συρία όσο και στην Τουρκία που βρίσκονται υπό συνεχή απειλή της τουρκικής κυβέρνησης.
 
Η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι στη Συρία υπογραμμίζει εκ νέου την ανάγκη η χώρα μας να απαλλαγεί από τα κατοχικά στρατεύματα και την τούρκικη παρουσία στην Κύπρο. Ένας νέος πιθανός τυχοδιωκτισμός της Τουρκίας στην Κύπρο είναι ευκολότερο να λάβει χώρα ενόσω συνεχίζεται το διχοτομικό στάτους κβο.”

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.