Το ΑΚΕΛ συμφωνεί με τον οδικό χάρτη για εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

Τη συμφωνία του με τη θέση του Δήμου Λάρνακας για καθορισμό συγκεκριμένου οδικού χάρτη με ημερομηνίες που θα δεσμεύουν τις εταιρείες πετρελαιοειδών για συγκεκριμένες ενέργειες ως προς τη μετακίνησή τους στο Βασιλικό διατύπωσε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Ο Άντρος Κυπριανού, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε χθες στη Λάρνακα, είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και μέλη του Δημ. Συμβουλίου. Πρώτο θέμα στην ατζέντα ήταν φυσικά η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών για τις οποίες ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας επανέλαβε ότι ο Δήμος Λάρνακας απαιτεί τον καθορισμό οδικού χάρτη με δεσμευτικές ημερομηνίες για τις εταιρείες, αφού είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν ούτε τα νέα χρονοδιαγράμματα, τα οποία προβλέπουν μετακίνηση των υγρών καυσίμων μέχρι την 1η Μαρτίου του 2018 και του υγραερίου μέχρι την 1η Μαρτίου του 2019. Ο κ. Βύρας τόνισε επίσης ότι η δημοτική Αρχή της Λάρνακας απαιτεί επίσης αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη έναντι της παραβίασης του διατάγματος τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και υγραερίου από τις εταιρείες.

Στις δηλώσεις ο δήμαρχος Λάρνακας τόνισε ότι η συζήτηση ήταν πάρα πολύ εποικοδομητική και σημείωσε ότι η Τοπική Αρχή της Λάρνακας ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη του ΑΚΕΛ στις δίκαιες διεκδικήσεις της πόλης, ώστε η πόλη να προχωρήσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο κ. Βύρας ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για την ανταπόκριση και τη διαχρονική στήριξη, αλλά και το ξεχωριστό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης.

Ο Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα, αν λειτουργεί σωστά, να λύσει πολλά προβλήματα και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων εξ ου και το ΑΚΕΛ πρωτοστατεί στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως είπε, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την προσπάθεια προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης η οποία, όπως σημείωσε, πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη οικονομική στήριξη.

Αυτή η στήριξη, επεσήμανε, πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Σχετικά με το θέμα των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, ο Α. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα αποστείλει επιστολή στο Υπ. Εσωτερικών με την οποία θα διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων. Όπως είπε, το ΑΚΕΛ στηρίζει τη θέση του Δήμου Λάρνακας για καθορισμό οδικού χάρτη και εκτός από την επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών, η κοινοβουλευτική ομάδα θα εγγράψει το θέμα για συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν επίσης η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας, το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αλυκής, η πανεπιστημιακή σχολή στη Λάρνακα και το αίτημα για αντισταθμιστικά από το αεροδρόμιο.Τάσος Περδίος

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.