Το απόλυτο χάος στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Την πιο ζοφερή εικόνα παρουσιάζει σήμερα το νοσοκομείο Λεμεσού, με τις αρνητικές επιπτώσεις να τις επωμίζονται, κατά κύριο λόγο, οι ασθενείς, οι οποίοι όχι μόνο υφίστανται απερίγραπτη ταλαιπωρία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Από την άλλη, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης, σε ανάλογη πίεση βρίσκεται και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και καιρό ταλανίζουν το νοσοκομείο και γενικότερα τον τομέα της δημόσιας υγείας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει, για μια ακόμα φορά, με τη Διεύθυνση και το προσωπικό του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Ο Άντρος Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε όλα τα νοσοκομεία των πόλεων, επεσήμανε ότι το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο νοσοκομείο Λεμεσού είναι η έλλειψη χώρων, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει σχετικές ενέργειες και έχουν εκπονηθεί, προ πολλού, τα σχέδια επέκτασης.

«Το θέμα φαίνεται ότι έχει μπει στο ψυγείο», ανέφερε σε σχετική δήλωση του ο κ. Κυπριανού, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Λεμεσού αν δεν γίνουν οι απαραίτητες επεκτάσεις… Κι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και επιβάλλεται να δοθεί η ανάλογη προτεραιότητα από το Υπουργείο και να προωθηθεί το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα». Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα προβλήματα που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά η ελλιπής στελέχωση όλων των κλινικών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και των βουλευτών του κόμματος που τον συνόδευαν με τη Διεύθυνση του νοσοκομείου, τέθηκαν και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα του Αρχείου. Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν χώροι, δεν βρίσκονται εύκολα οι φάκελοι και κατά συνέπεια οι ασθενείς δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση σε γιατρούς, αφού δεν υπάρχει το ιστορικό του κάθε ασθενούς έτσι ώστε να μπορούν και οι γιατροί να έχουν ασφαλή συμπεράσματα για τους ασθενείς.

«Αυτή τη στιγμή ο τομέας της Υγείας νοσεί πάρα πολύ βαριά και μόνο αν βοηθηθεί από την κυβέρνηση θα μπορεί να ανανήψει», επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι «αν θέλουμε πραγματικά να προχωρήσουμε τον τομέα της Υγείας σε μια νέα εποχή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ότι πρέπει να δαπανήσει λεφτά».

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy