Το Audi A8 «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018»

Το Audi A8, η ναυαρχίδα του γερμανικού εργοστασίου, από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας. Κάτι που αποδείχθηκε πολλές φόρες, τόσο στο χώρο των πωλήσεων όσο και στις διακρίσεις που λαμβάνει. Πρόσφατα, στα βραβεία «World Car of The Year 2018», η Κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 82 δημοσιογράφους από 24 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ανακήρυξε το Audi A8 «Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο του 2018».

Σύμφωνα με την επιτροπή του θεσμού, το Α8 εντυπωσιάζει με τη συνολική του παρουσία. Διαθέτει ένα υποδειγματικό περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας διαθέτοντας ότι πιο σύγχρονο και hi-tech έχει να επιδείξει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο στο χώρο της άνεσης όσο και της ασφάλειας.
Στην αιτιολόγηση τους, τα μέλη της επιτροπής, εκθείασαν την οδική συμπεριφορά του μοντέλου και τη συνολική αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός. Το ίδιο και για την υψηλή άνεση που προσφέρει, τόσο στον οδηγό όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες. Αυτό όμως που εντυπωσίασε τους κριτές ήταν ότι το Α8 διαθέτει ένα κορυφαίο πακέτο στο τρίπτυχο πολυτέλεια/επιδόσεις/τιμή απέναντι στον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να έχει στο γκαράζ του το «απόλυτο αυτοκίνητο».

«Το βραβείο αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για την Audi όσο και για το κορυφαίο μας μοντέλο», δήλωσε ο Peter Mertens, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, με ευθύνη για την Τεχνική Ανάπτυξη της μάρκας. «Το νέο Audi A8 είναι ένα μοντέλο που οδηγεί την καινοτομία σε πρωτόγνωρα επίπεδα, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει – χωρίς υπερβολή – στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Θέτει νέα στάνταρ στην αυτοκινητοβιομηχανία με το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου μέσω αφής, την ευρεία χρήση ηλεκτροκίνησης και το τεχνολογικό υπόβαθρο αυτόνομης οδήγησης, είναι ένα μοντέλο κυριολεκτικά από το μέλλον».

Το νέο A8, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm της Γερμανίας,
διαθέτει μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως ηλεκτρομηχανική ανάρτηση που «διαβάζει» το δρόμο και προετοιμάζει το αυτοκίνητο ανάλογα, δυναμική τετραδιεύθυνση και HD Matrix LED φωτιστικά σώματα με τεχνολογία laser. Όσον αφορά στην άνεση, και μόνο η αναφορά του συστήματος μασάζ ποδιών για τους πίσω επιβάτες, δείχνει πόσο ψηλά έχει θέσει η Audi τον πήχη και στο συγκεκριμένο τομέα!

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy