Το ΔΕΕ επικυρώνει τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων ξαδέλφου του Άσαντ

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε με σημερινή του απόφαση αίτηση αναίρεσης του R. Makhlouf, εξαδέλφου του Bachar al-Assad, επικυρώνοντας τη διατήρηση σε ισχύ των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν σε βάρος του για την περίοδο 2016-2017.

Ο R.Makhlouf είχε προσφύγει προηγουμένως στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας την αναίρεση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ. Το ΓΔΕΕ δεν τον δικαίωσε και στη συνέχεια προσέφυγε στο ΔΕΕ κατά της απόφασης του ΓΔΕΕ, όπου και πάλι κρίθηκε ότι ορθά δεσμεύθηκε η περιουσία του.

Ειδικότερα, το ΔΕΕ εκτιμά ότι το ΓΔΕΕ, καθόσον επέβαλε στον R. Makhlouf να αποδείξει ότι δεν συνδεόταν ή είχε παύσει να συνδέεται με το συριακό καθεστώς, δεν αντέστρεψε το βάρος αποδείξεως. Πράγματι, το Γενικό Δικαστήριο έκρινε ότι, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, το Συμβούλιο όντως απέδειξε ότι ο R. Makhlouf συνδεόταν με το συριακό καθεστώς και του παρείχε στήριξη.

Όσον αφορά το ότι το Γενικό Δικαστήριο παρέλειψε, κατά τον R. Makhlouf, να αποφανθεί επί διαφόρων επιχειρημάτων που αυτός είχε προβάλει πρωτοδίκως, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι αυτό δεν αληθεύει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy