“Tο ΔΗΚΟ βυθίζεται σήμερα σε μία πρωτοφανή κρίση”

Σε δηλώσεις προβαίνει αυτή τη στιγμή ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Όπως είπε, «ο Νικόλας μετέτρεψε το ΔΗΚΟ σε κήρυκα λαϊκισμού», ενώ έκανε λόγο και για «εκτεταμένη καλπονοθεία στην Πάφο». Ενώ κάλεσε την ηγεσία του κόμματος για ανάκληση διαγραφών και σύγκληση Πολιτικού Συνεδρίου.

Όπως τόνισε, όλοι «πρέπει να κριθούμε από τη βάση του κόμματος». Ζήτησε επιπρόσθετα, άμεσο προγραμματισμό Εκλογικού Συνεδρίου, για εκλογή νέας ηγεσίας.

Η ΟΜΙΛΙΑ:

Ευχαριστώ για την προσέλευσή σας.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας.

Θα εξηγήσω, αμέσως τους λόγους για τους οποίους σας κάλεσα, σήμερα εδώ.

Στη συνέχεια θα είμαι στη διάθεσή σας για τυχόν ερωτήσεις σας.

Η περιοχή μας βρίσκεται σε μία εντεινόμενη αναταραχή.

Συνεχείς απειλές αποσταθεροποιούν τη γειτονιά μας.

Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και την ειρήνη στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Κάτω, ακριβώς, από αυτές τίς περιστάσεις οι μετριοπαθείς δυνάμεις του Κέντρου θα έπρεπε να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την εθνική συνεννόηση και την παραγωγή δημιουργικών στρατηγικών προτάσεων.

Για την άμεση αντιμετώπιση των κινδύνων, αλλά και για την δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού. Χωρίς αυτήν οι κίνδυνοι που απειλούν την πατρίδα και την οικονομία της μπορεί να εξελιχθούν σε εφιάλτες.

Πολύ δε περισσότερο που η ανάπτυξη του τόπου μας εξαρτάται από τη διεθνή συγκυρία και τις γεωπολιτικές ισορροπίες.

Αντί, όμως, να εκπληρώνει τον ιστορικό του ρόλο, το ΔΗΚΟ βυθίζεται σήμερα σε με μία πρωτοφανή κρίση που περιθωριοποιεί τίς δυνάμεις του και διασπά την ενότητά του.

Τα αίτιά της είναι θλιβερά αλλά προφανή. Ανάγονται στις προσωποπαγείς και στρατηγικά αδιέξοδες επιλογές που η ηγεσία του ΔΗΚΟ έκανε από την επομένη κιόλας της εκλογής της.

Το μεγαλύτερο κόμμα του Κέντρου παγιδεύτηκε με αυτό τον τρόπο στη λογική της επικυριαρχίας μιας στενόκαρδης και στενόμυαλης παρέας.  Αποκλειστικός της στόχος ήταν ο έλεγχος του κόμματος και η χρησιμοποίησή του ως οχήματος εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Ήδη, στο εκλογικό συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2013, εμφανίστηκαν πρωτόγνωρα στην ιστορία του Κόμματος φαινόμενα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκτεταμένη καλπονοθεία στην Πάφο, που αποτελεί, πλέον για όλους κοινό μυστικό. Το μόνο που απομένει είναι να σπάσει ο όρκος της σιωπής μεταξύ των πρωταγωνιστών της τότε εποχής.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy