Το ΔΣ Αραδίππου καλεί τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει στοιχεία για τις μίζες

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου κάλεσε σήμερα τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος να τεκμηριώσει τις χθεσινές δημόσιες καταγγελίες του αναφορικά με μίζες που, όπως υποστηρίζει, δόθηκαν για το κτίριο που χρησιμοποιεί η αμερικανική εταιρεία Schlumberger, στο Δήμο Αραδίππου.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, ύστερα από απογευματινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε αντιμέτωποι με ορισμένες δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου. Τέτοιες σοβαρές καταγγελίες εις βάρος φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ατόμων που την υπηρετούν, δεν μπορεί να αφήνεται να αιωρούνται».

Πρόσθεσε ότι έθεσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου «ορισμένες προτάσεις τις οποίες το Σώμα έχει υιοθετήσει ομόφωνα. Αρχικά καλούμε τον Δήμαρχο Πάφου να δώσει επαρκή στοιχεία για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες που έκανε χθες και να θέσει ενώπιον των ανακριτικών Αρχών όλες τις πληροφορίες που αφορούν την υπόθεση, σε διαφορετική περίπτωση παραμένει ο ίδιος πλήρως εκτεθειμένος».

Επίσης, συνέχισε, «ανεξαρτήτως του τι θα πράξει ο Δήμαρχος Πάφου, καλούμε την Αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνα στον Δήμο Αραδίππου προκειμένου να διευκρινιστεί κατά πόσον ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Φαίδωνος. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο κάθε ένας ξεχωριστά δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ώστε να διερευνηθεί πλήρως το
συγκεκριμένο θέμα μέσω της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Δήμος Αραδίππου θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Φαίδωνος, ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «θα περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Αστυνομία και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου. Θα αναμένουμε να δούμε πώς στοιχειοθετείται η υπόθεση και κατά πόσον ο κ. Φαίδωνος θα προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες προκειμένου η Αστυνομία να τις διερευνήσει».

Σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Αραδίππου επανέλαβε ότι «ανεξαρτήτως των ενεργειών του κ. Φαίδωνος είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε έρευνα στο Δήμο μας για όλες τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου».

Σε ερώτηση κατά πόσον γνωρίζει υπό ποια ιδιότητα ο κ. Φαίδωνος προέβη στις συγκεκριμένες καταγγελίες εναντίον του Δήμου Αραδίππου, ο κ. Ευαγγελίδης απάντησε πως δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι «δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί με αυτές τις δηλώσεις του. Όμως οι δηλώσεις αυτές είναι πολύ σοβαρές και δεν μπορούν να μείνουν «στο περίμενε, στο αν βρεθεί και στο αν γίνει».

Ως Δήμος Αραδίππου, σημείωσε, «έχουμε απαίτηση να εμπλακούν και η Αστυνομία και ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν δεχόμαστε ως Δήμος Αραδίππου να μείνουν σκιές και σύννεφα πάνω από το Δήμο μας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, αξιωματούχοι του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απαίτησαν καταβολή χρημάτων από την εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του Φυσικού Αερίου, ως μίζες, για να της παραχωρηθούν οι απαιτούμενες άδειες για την αγορά και την εγκατάστασή της σε συγκεκριμένο κτίριο.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία Schlumberger, το κτίριο της οποίας βρίσκεται στην Β Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου, παρέχει υποστηρικτές υπηρεσίες σε εταιρείες υδρογονανθράκων, ενώ από την ημέρα ολοκλήρωσης του κτιρίου δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία μέρα.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy