Το ΕΚ ενέκρινε κανονισμούς για υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων

Οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν την Τρίτη, κατά τη σύνοδο τους στο Στρασβούργο, νέους κανονισμούς για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων.
 
Οι νέοι κανονισμοί εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 604 ψήφους υπέρ, 80 εναντίον και 12 αποχές.
 
Με βάση τους κανονισμούς αυτούς, οι παροχείς υπηρεσιών παράδοσης δεμάτων θα πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές τους για τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται περισσότερο.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύει τις τιμές σε μια ιστοσελίδα προκειμένου οι καταναλωτές και οι εταιρείες να συγκρίνουν τις εγχώριες και διασυνοριακές τιμές μεταξύ των κρατών μελών και μεταξύ των παρόχων και να επιλέγουν ότι είναι καλύτερο για αυτούς.
 
Αναμένεται ότι αυτό θα συμβάλει στη μείωση των παράλογων διαφορών στις χρεώσεις που γίνονται στον τομέα αυτό των υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα με δημόσια διαβούλευση που έχει γίνει από την Κομισιόν, πέραν των δυο τρίτων των καταναλωτών έχουν σταματήσει να κάνουν διαδικτυακές αγορές, γιατί αισθάνονται ότι το κόστος για διασυνοριακή παράδοση δεμάτων είναι πολύ υψηλό.
 
Οι κανονισμοί δίνουν επίσης, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στις εθνικές αρχές να αξιολογήσουν τις τιμές για τις υπηρεσίες διασυνοριακής παράδοσης δεμάτων που υπόκεινται στο πλαίσιο της υποχρέωσης παροχής καθολικής υπηρεσίας αλλά παρουσιάζονται να είναι παράλογα υψηλές.
 
Για να τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί πρέπει να τύχουν έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy