«Το ενεργειακό πρόγραμμα της ΚΔ θα εκτελεστεί μέχρι και το τελευταίο ιώτα»

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί διακοπής του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Γιώργου Περδίκη περί του αντιθέτου.

«Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί κανονικά, θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο «ι» και θα πρέπει κάποιοι να είναι προσεκτικοί, όταν μεταφέρουν κάποια πράγματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πει ποτέ ότι είναι θέμα των εταιρειών», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς αν το ενεργειακό πρόγραμμα θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα υπάρχουσα χρονοδιαγράμματα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκτελεστεί μέχρι το τελευταίο ‘ι’ όπως έχει προγραμματιστεί.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, είπε πως ο Πρόεδρος έχει ακούσει και έχει λάβει τις απόψεις όλων των κομμάτων. «Βεβαίως λαμβάνει υπόψη όλες τις απόψεις των κομμάτων, εξ ου και η πρόσκληση που τους έχει απευθύνει να τον συνοδεύσουν στην Ελβετία γιατί λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις των κομμάτων», κατέληξε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ο ΠτΔ θα συνοδεύεται στις συνομιλίες στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους οποίους σήμερα ενημέρωσε ενδελεχώς για όλες τις εξελίξεις που έχουν προκύψει.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκτελεστεί κανονικά, διαψεύδοντας δήλωση πολιτικού αρχηγού πως με βάση τη σημερινή ενημέρωση είναι θέμα των εταιρειών.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως κατά τη συνεδρία τα κόμματα έδωσαν τις θέσεις και τις απόψεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενόψει των συνομιλιών της Ελβετίας. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «τα κόμματα αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας να τον συνοδεύσουν στις συνομιλίες που θα γίνουν στο Κρανς Μοντάνα στην Ελβετία».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy