Το έργο ‘Terra Mediterranea: In Action’ παρουσιάζει το Πάφος 2017

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 παρουσιάζει το Terra Mediterranea: In Action, ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Λευκωσία και την Πάφο, ένα διεθνές συνέδριο και μια σειρά από παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καλλιτεχνών από την Κύπρο και τον διεθνή χώρο.

Το πρότζεκτ οργανώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση, από το Ίδρυμα Πιερίδη και το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας (NiMAC) σε επιμέλεια του Δρ Γιάννη Τουμαζή.

Η έκθεση Terra Mediterranea: In Action στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της αυξημένης προβολής της «περιφερειακής» καλλιτεχνικής δραστηριότητας, οι σύγχρονοι καλλιτέχνες από την περιοχή της Μεσογείου, αλλά και από τον ευρύτερο διεθνή χώρο, διαπραγματεύονται το σημερινό παγκόσμιο τοπίο μέσα κυρίως από θέματα ιστορίας, μνήμης και πολιτικής.

Η έκθεση, προστίθεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνει ποικίλους τρόπους και μορφές παρουσίασης, όπως εικαστικά έργα, περφόρμανς, θεωρητικές συζητήσεις, προβολές, ομιλίες, αναγνώσεις λογοτεχνίας και ποίησης, δημόσιες παρεμβάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Μια διαφορετική εκδοχή του πρότζεκτ οργανώθηκε και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Halle 14 στη Λειψία, τον Σεπτέμβριο του 2016, σε επιμέλεια των Γιάννη Τουμαζή και Michael Arzt.

Η έκθεση θα γίνει στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, σε Συνεργασία με το Ίδρυμα Πιερίδη, [NiMAC]. Σε αυτή συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και θεωρητικοί: Ana Adamović, Marwa Arsanios, Banu Cennetoğlu, Βassam El Βaroni, Silvia Giambrone, Hackitectura, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καμμά, Serap Kanay, Nurtane Karagil, Mahmoud Khaled, Ζήσης Κοτιώνης, Κυριακή Κώστα, Mona Marzouk, Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, Σοφία Μπέμπεζα, Yael Navaro-Yashin και Emrah Gokdemir, Erkan Özgen, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Δέσπω Πασιά και Αντώνης Χατζηκυριάκου, Πόλυς Πεσλίκας, Αλέξανδρος Πισσούριος, RanSlavin, Εύη Τσελίκα, Νεωτερισμοί Τουμάζου, PaolaYacoub και MichelLasserre, Λία Χαράκη, Μαριάννα Χριστοφίδου

Στην Πάφο η έκθεση θα λάβει χώρα στην Σπηλιά Φάμπρικας.

Στη Σπηλιά της Φάμπρικας εγκαινιάζεται στις 8 Απριλίου 2017 η εγκατάσταση της Chiharu Shiota “Διαπερνώντας τη Γραμμή”.

Πρόκειται,όπως αναφέρεται, για εγκατάσταση η οποία είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από κόκκινο μαλλί, η οποία δημιουργήθηκε από 12 άτομα καθημερινά για 12 μέρες με συγκεκριμένη τεχνική.

Η Chiharu Shiota, προστίθεται, ανήκει στη γενιά των νέων καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση μέσα από την εντυπωσιακή δουλειά τους και είναι γνωστή για τη δημιουργία έργων τα οποία “γεμίζει” με κλωστή σε μνημειώδη και ποιητικά σκηνικά.

Πρόκειται, προστίθεται στην ανακοίνωση για μια συνεργασία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017 και του Οργανισμού EU-Japan Fest.

Επίσης στο χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Πάφου θα παρουσιαστεί έκθεση στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και θεωρητικοί: Ana Adamović, Tom Dale, Ελίνα Ιωάννου, Παναγιώτης Μιχαήλ σε συνεργασία με Pascalle Burton, Isabel Carvalho, Peter Eramian, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Christopher Rey Pérez, Μαρία Πετρίδη και Liv Strand, Erkan Özgen, Αλέξανδρο Πισσούριο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy