Το εσώκλειστο φουγάρο της θέρμανσης “σκότωσε” το ζεύγος στην Αγία Θέκλα

Από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα που προήλθε από τα καυσαέρια της κεντρικής θέρμανσης πέθανε το ζεύγος στην Αγία Θέκλη. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων επιβεβαίωσαν το προκαταρκτικό πόρισμα των εμπειρογνωμόνων σύμφωνα με το οποίο, το γεγονός ότι το φουγάρο της θέρμανσης είχε αφεθεί σε στεγασμένο και κλειστό χώρο, απέβη μοιραίο για τον 60χρονο Βρετανό και την 52χρονη συμβία του από τη Ρωσία.

Ο John Vincent Macleinn και η Olga Alekseyevna Shayeva βρέθηκαν νεκροί στο σαλόνι του σπιτιού του στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα στις 14 Ιανουαρίου και εκ πρώτης όψεως, ο θάνατος αποδόθηκε σε εισπνοή υγραερίου. Η προσεκτική εξέταση της σκηνής όμως διέψευσε αυτό το σενάριο. Η έρευνα στη σκηνή από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία οδήγησε στον αποκλεισμό της διαρροής υγραερίου είτε από τη θερμάστρα υγραερίου που υπήρχε στο χώρο, είτε από το μαγειρική συσκευή αποκαλύπτοντας ότι στο πίσω μέρος του σπιτιού, υπήρχε επέκταση της κατοικίας στην οποία στεγάστηκε ο λέβητας υγραερίου της θέρμανσης.

Όπως ανακάλυψαν οι εμπειρογνώμονες, δεν έγινε πρόβλεψη ώστε το φουγάρο του λέβητα να εξέχει εκτός του στεγασμένου χώρου αλλά αντίθετα αφέθηκε μέσα στο στεγασμένο χώρο και μάλιστα, υπήρξε άμεση σύνδεση του φουγάρου με τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μέσω παραθύρου. Αυτό οδήγησε τους εμπειρογνώμονες στο εκ πρώτης όψεως συμπέρασμα ότι το ζευγάρι εισέπνευσε αναθυμιάσεις από το φουγάρο του λέβητα κεντρικής θέρμανσης, συνεπώς ο θάνατος ενδεχομένως να προκλήθηκε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα. Το πόρισμα αυτό επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά από τις τοξικολογικές εξετάσεις δειγμάτων από τις σορούς.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy