Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου Ταξιδεύει στη Λευκωσία

22 & 23/3: Κυπριακές Ταινίες που συμμετείχαν στο 6o Διεθνές Φεστιβάλ

28/3: Πρόγραμμα Κατανοώντας την Πραγματικότητα

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τον περασμένο Οκτώβριο στη Λεμεσό, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, συνεχίζει να ταξιδεύει προσφέροντας και σε άλλες πόλεις της Κύπρου την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες ταινίες που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα και τα παράλληλα αφιερώματα της φετινής έκδοσης του.

Η αρχή έγινε με τις προβολές του προγράμματος Κατανοώντας την Πραγματικότητα στη Λάρνακα στις 12 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη της Πόλης και συνεχίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία όπου το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Le jour le plus Court και γιορτάζοντας την επίσημη “Παγκόσμια Ημέρα Ταινίας Μικρού Μήκους”, πρόβαλε τις βραβευμένες ταινίες του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου και τοΠανεπιστήμιο Λευκωσίας η προβολή όλων των Κυπριακών Ταινιών Μικρού Μήκους που συμμετείχαν στο 6oΔιεθνές Φεστιβάλ στις 22 και 23 Μαρτίου, στο CINE STUDIO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με αγγλικούς υπότιτλους. Ώρα έναρξης προβολών στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα Gallery του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το πρώτο βράδυ προβολών.

Θα ακολουθήσει στις 28 Μαρτίου στον ίδιο χώρο και πάλι με τη συνεργασία του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, η παρουσίαση του προγράμματος Κατανοώντας την Πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με ταινίες μικρού μήκους που γυρίστηκαν από έφηβους πρόσφυγες από την Συρία και Λιβανέζους έφηβους που προέρχονται από μειονεκτούσες κοινότητες. Η διαδικασία σύλληψης και παραγωγής των συγκεκριμένων ταινιών είχε σκοπό να λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά για τους νεαρούς δημιουργούς. Ολοκληρώθηκε μέσα από εργαστήρια που ενίσχυσαν τις δεξιότητες ατομικής έκφρασης και δημιουργικότητας των συμμετεχόντων οι οποίοι μέσα από την διαδικασία μπόρεσαν να κατανοήσουν καλύτερα την ιδιαίτερη πραγματικότητά τους.

Των προβολών θα προηγηθεί μαγνητοσκοπημένα η παρουσίαση του προγράμματος από την εμπνεύστρια και δημιουργό του Sabine Choucair η οποία έγινε στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ στη Λεμεσό τον περασμένο Οκτώβριο. Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με αγγλικούς υπότιτλους.

Semele

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy