Το ΙK ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ

Η ένοπλη επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον των γραφείων του τηλεοπτικού δικτύου Shamshad TV στην Καμπούλ τερματίστηκε, όπως ανακοίνωσε η ίδια η διοίκηση του σταθμού, ο οποίος έχει αρχίσει και πάλι να μεταδίδει κανονικά το πρόγραμμά του, κάτι που δεν συνέβαινε μετά τις 11:30 (τοπική ώρα).

«Η επίθεση τερματίστηκε. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έχουν σωθεί», ανέφερε το Shamshad TV, το οποίο είναι ένα τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει στη γλώσσα παστούν σε όλη τη χώρα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου ειδήσεών του AMAQ, χωρίς ωστόσο να δίνει στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό.

Οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία του καναλιού νωρίτερα σήμερα, την ώρα που βρίσκονταν σε αυτό πολλοί εργαζόμενοι. Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου, όπως έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έριξαν χειροβομβίδες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που φύλαγαν το Shamshad TV, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του AFP, ο οποίος πρόσθεσε ότι ακούγονταν σποραδικά πυρά από το εσωτερικό του κτιρίου.

«Είδα τρεις δράστες από τις κάμερες ασφαλείας την ώρα που εισέβαλαν στο κτίριο της τηλεόρασης. Αρχικά πυροβόλησαν τον φρουρό, μετά εισήλθαν. Άρχισαν να ρίχνουν χειροβομβίδες και να πυροβολούν», διηγήθηκε η Φάισαλ Ζάλαντ, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, διέψευσε μέσω του Twitter οποιαδήποτε εμπλοκή της οργάνωσης στην επίθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy