To IK απειλεί τη Σ.Αραβία γιατί «συνωμοτεί με σταυροφόρους»

Με επιθέσεις απειλούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους την Σαουδική Αραβία, γιατί όπως λένε «συνωμοτεί με τους σταυροφόρους».
Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Σαουδάραβας πρίγκιπα του Ριάντ Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν ότι συγκροτεί στρατιωτική συμμαχία 34 ισλαμικών χωρών εναντίον της τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωση της από την άλλη η τζιχαντιστική οργάνωση αποκαλεί «ηλίθιους» τους ηγέτες των 34 χωρών-μελών της συμμαχίας. «Αλλάχ επιτρέποντος, αυτή η συμμαχία θα σημάνει την αρχή της κατάρρευσης των κυβερνήσεων τυράννων και καταπιεστών στα εδάφη του Ισλάμ», αναφέρεται σε ένα άρθρο σε περιοδική έκδοση του Ισλαμικού Κράτους υπό τον τίτλο «Η συμμαχία των κατάπληκτων συμμάχων του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν».

Το Ισλαμικό Κράτος επικρίνει με σφοδρότητα τους άρχοντες πολλών βασιλείων του Κόλπου και θεωρείται πως προσπαθεί να ανακινήσει συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών και μεταξύ μουσουλμάνων και πιστών άλλων θρησκειών στην Αραβική Χερσόνησο με απώτερο στόχο να ανατρέψει τις μοναρχίες της περιοχής. Έχει καλέσει μάλιστα επανειλημμένα τους νεαρούς σουνίτες σαουδάραβες να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον διάφορων στόχων, περιλαμβανομένων των μειονοτικών σιιτών.
που

Η Σαουδική Αραβία έχει πληγεί από μια σειρά αιματηρών εφόδων ενόπλων και βομβιστικών επιθέσεων φέτος, πολλές εκ των οποίων πιστεύεται ότι διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος.

tvxs.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy