Το ηλεκτρονικό έγκλημα η χειρότερη μάστιγα

238

Επίκαιρη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την αντιμετώπιση μιας από τις χειρότερες μάστιγες της εποχής μας, το ηλεκτρονικό έγκλημα. Το τμήμα Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων, της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργάνωσε την ημερίδα «ΜΑΖΙ: Μαθαίνουμε και καταπολεμούμε το ηλεκτρονικό έγκλημα», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Διαδικτύου 2018.

Η ημερίδα, υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, μέσα από Πρακτικά Εργαστήρια, συνέβαλε ώστε γονείς και παιδιά ηλικίας 12-16 ετών να ενημερωθούν, με τη βοήθεια πραγματικών σεναρίων, για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η συνεργασία ανάμεσα στον γονέα και το παιδί του, η κατανόηση της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και οι κίνδυνοι που απορρέουν από την αλόγιστη χρήση της, εξετάσθηκαν ενδελεχώς κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων που διεξήχθησαν από φοιτητές του κλάδου Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων (MIS) υπό την καθοδήγηση της Δρος Δέσπως Κτωρίδου, επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης και Διοικητικής Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Στόχος των εργαστηρίων ήταν να ενθαρρύνουμε τους γονείς και τα παιδιά τους να καθίσουν, ίσως για πρώτη φορά, στο ίδιο θρανίο και ΜΑΖΙ να εμπλακούν σε πραγματικά σενάρια, για να μάθουν να προφυλάσσονται από τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων», υπογράμμισε η Δρ Κτωρίδου. «Θέλουμε αυτή η δράση να γεφυρώσει και να ενδυναμώσει τη σχέση εμπιστοσύνης Γονέα-Παιδιού, έτσι ώστε ΜΑΖΙ να μάθουν το πώς να καταπολεμούν τους κινδύνους των κοινωνικών δικτύων», πρόσθεσε.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, τονίζοντας τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου και την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. «Προσωπικά δεν θα ήθελα να δω το παιδί μου φοβικό και αμέτοχο, ούτε όμως και παθητικό καταναλωτή ανούσιων εμπειριών», υπέδειξε η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγήτρια Αγγελική Κοκκινάκη, ενώ ο Δ/ντής Μέσης Εκπαίδευσης, Δρ Λούης Κυπριανού, επεσήμανε πως οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ανήκουν ηλικιακά στην ευάλωτη ομάδα εφήβων, που βρίσκονται συνέχεια εκτεθειμένοι στις προκλήσεις και τους κινδύνους του διαδικτύου.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.