«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit»

Διάλεξη από το Νομπελίστα Καθηγητή Sir Χριστόφορο Πισσαρίδη

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση δημόσιας διάλεξης με τίτλο «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit». Αυτή η ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στην Λάρνακα στις 17:45 την Τρίτη 4 Απριλίου 2017.

Ο διακεκριμένος προσκεκλημένος θα είναι ο καθηγητής Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών το 2010. Μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Πισσαρίδης είναι ο Regius Professor στο London School of Economics, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου.

Ο Καθηγητής Πισσαρίδης θα παραθέσει τις σκέψεις του όσο αφορά τις μεγάλες επιπτώσεις του εθνικού δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου που έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου του 2016. 51.9% ψήφισε για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του David Cameron από τη θέση του Πρωθυπουργού και την ανάληψη καθηκόντων από την Theresa May.

Επίσης, ο Καθηγητής Πισσαρίδης θα εξετάσει την κατάσταση μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση που αναμένεται να γίνει το 2019. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλύσει τις οικονομικές και εμπορικές επιπτώσεις του Brexit για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου της Κύπρου.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό.

Δηλώστε συμμετοχή στο [email protected] μέχρι 31 Μαρτίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.bit.ly/PissaridesEventή την εκδήλωση στο Facebook στο www.bit.ly/PissaridesFbEvent.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy