Το Ιράν καταδικάζει τις νέες κυρώσεις

Το Ιράν θα συνεχίσει «με όλες τις δυνάμεις του» το βαλλιστικό πρόγραμμά του, δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, καταδικάζοντας τις νέες κυρώσεις που ψήφισε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Τεχεράνης.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν Μπαχράμ Γασεμί έκανε λόγο για «εχθρική και απαράδεκτη» ενέργεια από πλευράς Ουάσιγκτον, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι στόχος είναι να «αποδυναμωθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά» που υπέγραψαν το 2015 το Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις.

Επισήμανε πως η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.

Το νομοσχέδιο των κυρώσεων, που θα πρέπει τώρα να κυρωθεί από τον πρόεδρο Τραμπ, στοχεύει πρωτίστως τη Ρωσία αλλά αφορά δευτερευόντως το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Στην περίπτωση του Ιράν, οι κυρώσεις επιβάλλονται με αφορμή το βαλλιστικό πρόγραμμά του, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποστήριξη σε οργανώσεις όπως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ.

«Η πολιτική μας στον στρατιωτικό και βαλλιστικό τομέα είναι ξεκάθαρη και αφορά τις εσωτερικές υποθέσεις μας. Οι άλλες χώρες δεν έχουν το δικαίωμα να αναμιγνύονται ή να μιλάνε και ασφαλώς δεν τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα», συνέχισε ο κ. Γασεμί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy