“Το Ισραήλ να σταματήσει τις παράνομες πρακτικές ενάντια στους Παλαιστινίους”

Κατά την επίσκεψη τους στην Παλαιστίνη, ευρωβουλευτές της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο συναντήθηκαν με οικογένειες Παλαιστίνιων κρατούμενων σε φυλακές του Ισραήλ. Οι ευρωβουλευτές της ΕΕΑ/ΒΠΑ άκουσαν για τις όλο και χειρότερες συνθήκες κράτησης, αλλά και για την άρνηση του δικαιώματος των οικογενειών των κρατουμένων να τους επισκεφτούν στις φυλακές.

Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις Σχέσεις με την Παλαιστίνη Νεοκλής Συλικιώτης, κάλεσε το Ισραήλ να σεβαστεί τους διεθνείς νόμους όσον αφορά τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Αυθαίρετη κράτηση, απομόνωση, ιατρική παραμέληση, άρνηση οικογενειακών επισκέψεων και βασανιστήρια είναι μόνο κάποια από τα παράπονα που ακούσαμε από τις οικογένειες των Παλαιστίνιων κρατούμενων, τα οποία είναι επίσης καταγεγραμμένα από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αυτές τις παράνομες πρακτικές, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο».«Εκατοντάδες φυλακισμένων βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι με βάση την ούτω καλούμενη πρακτική διοικητικής κράτησης του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει επ’ αόριστο κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς δίκη. Παλαιστίνιοι που κατηγορούνται επίσημα λαμβάνουν την ποινή τους από στρατιωτικό δικαστήριο, το οποίο είναι προκατειλημμένο εναντίον τους. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε μια  άδικη από τη φύση της κατοχή.» δήλωσε ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Αυτή τη στιγμή 6000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, ανάμεσα τους 300 παιδιά και έντεκα μέλη του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου. Η ΕΕΑ/ΒΠΑ κάλεσε επανειλημμένα για την απελευθέρωση των κρατουμένων αυτών και πρόσφατα τόνισε τις υποθέσεις των μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου KhalidaJarrar, και του ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα SalahHamouri, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι χωρίς κατηγορίες ή δίκη με βάση την ούτω καλούμενη πρακτική διοικητικής κράτησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy