Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα αντιταχθεί σε δίωξη στρατιωτών του

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι το Ισραήλ θα αντιταχθεί σε οποιανδήποτε δίωξη των στρατιωτών του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), στο οποίο οι Παλαιστίνιοι ζητούν να ενταχθούν. “Δεν θα επιτρέψουμε οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί του Τσαχάλ (ο ισραηλινός στρατός) να συρθούν ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης”, δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Χθες Σάββατο το εβραϊκό κράτος απάντησε στη διεθνή διπλωματική επίθεση των Παλαιστινίων, παγώνοντας την καταβολή άνω των 100 εκατ. ευρώ σε φόρους που οφείλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή.

“Αυτοί που πρέπει να διωχθούν είναι οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής που έκαναν μια συμμαχία με τους εγκληματίες πολέμου της Χαμάς”, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, ο οποίος κατηγορεί το ισλαμιστικό κίνημα κυρίως ότι χρησιμοποίησε τους κατοίκους της Γάζας σαν ανθρώπινη ασπίδα κατά τη σύγκρουση του περασμένου καλοκαιριού, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν 2.200 ανθρώπους από την παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχους, και σε 73 από την ισραηλινή πλευρά, από τους οποίους οι 67 ήταν στρατιώτες.

“Οι στρατιώτες του Τσαχάλ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ με θάρρος και αποφασιστικότητα και με τον ίδιο τρόπο που μας προστατεύουν, θα τους προστατεύσουμε κι εμείς με θάρρος και αποφασιστικότητα”, δήλωσε.

“Η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να συγκρουσθεί με το κράτος του Ισραήλ και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια”, προειδοποίησε ακόμη ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Το πάγωμα, χθες, 106 εκατ. ευρώ που προέρχονται από φόρους που συγκεντρώνονται από το Ισραήλ για λογαριασμό των Παλαιστινίων, ενδέχεται να μην είναι παρά το πρώτο μιας σειράς ισραηλινών αντιποίνων μετά το αίτημα των Παλαιστινίων να ενταχθούν στο ΔΠΔ, σύμφωνα με τους σχολιαστές.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy