Το Κατάρ συνεχίζει τα μέτρα κατά 5 Ταλιμπάν

Οι αρχές του Κατάρ συμφώνησαν να παρατείνουν την παρακολούθηση και την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών σε πέντε Ταλιμπάν που είχαν απελευθερωθεί από το Γκουαντάναμο πέρυσι, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ενός Αμερικανού στρατιώτη, δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Χθες ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν είχε δηλώσει στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η Ουάσινγκτον συζητάει με τη Ντόχα σχετικά με τους πέντε Ταλιμπάν που είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχαν μεταφερθεί στο Κατάρ σε αντάλλαγμα για τον λοχία Μπόου Μπέργκνταλ.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι περιορισμοί σε βάρος των πέντε Ταλιμπάν θα συνεχίσουν να επιβάλλονται, ενώ γίνονται ακόμη συζητήσεις για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί πως τα πέντε αυτά πρόσωπα δεν θα αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το Κατάρ είχε συμφωνήσει να δεχθεί τους πέντε Ταλιμπάν στο πλαίσιο της συμφωνίας απελευθέρωσης του Μπέργκνταλ. Ομως η συμφωνία που είχε συνάψει η Ντόχα με την Ουάσινγκτον για τους πέντε πρώην κρατούμενους έληγε.

Το Κατάρ “συμφώνησε να διατηρήσει τους ισχύοντες περιοριστικούς όρους για τα πρόσωπα αυτά, καθώς συνεχίζουμε τις συζητήσεις. Και τα πέντε παραμένουν στο Κατάρ, όπου παρακολουθούνται στενά και τους επιβάλλονται ταξιδιωτικές απαγορεύσεις”, είπε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy