«Το Κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί και ο αρμόδιος Υπουργός σφυρίζει αδιάφορα»

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Κριτική για έλλειψη αξιοκρατίας στις προαγωγές στην Αστυνομία αλλά και την μη εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων άσκησε η Βουλευτής ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018, σημειώνοντας ότι σε ό,τι αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, οι προεκλογικές δεσμεύσεις για αξιοκρατία και αξιοπιστία έμειναν δεσμεύσεις και υποσχέσεις.

Η κ. Σάββα εξέφρασε επίσης «οργή και θλίψη για τα όσα απαράδεκτα εκτυλίχθηκαν χθες στη Λεμεσό». «Το Κυπριακό ποδόσφαιρο νοσεί και οι αρμόδιοι και ο αρμόδιος Υπουργός σφυρίζουν αδιάφορα», πρόσθεσε.

Η Βουλευτής ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε σειρά ανεξιχνίαστων εγκλημάτων καθώς και σε στο γεγονός ότι οι πρόσφατες προαγωγές στην Αστυνομία οι οποίες έγιναν, όπως είπε, σε χρόνο ρεκόρ «μόνο αξιοκρατικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν».

Αναφερόμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, είπε ότι «δεν ξέρουμε φυσικά αν επαγγέλλεται όπως πριν από πέντε χρόνια την αξιοκρατία που ξέχασε μόλις διορίστηκε ή την ευθιξία που πάλι  ξέχασε όταν το Υπουργείο του βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο για αδυναμίες σκάνδαλα πολιτικές εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων».

Αλήθεια, διερωτήθηκε, «που πήγε ο πολιτικά ευαίσθητος και φανατικά υπέρμαχος της ανάληψης πολιτικών ευθυνών Βουλευτής Ιωνάς Νικολάου που με του ψύλλου πήδημα απαιτούσε τις παραιτήσεις των πάντων»;

Ως Υπουργός, πρόσθεσε, «φαίνεται ξέχασε  αυτό που δήλωνε ο ίδιος πως οι πολιτικές ευθύνες δεν δηλώνονται αλλά αναλαμβάνονται αφού δεν ανάλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα για τα κακώς έχοντα του Υπουργείου του».

Σύμφωνα με την κ. Σάββα «οι προεκλογικές δεσμεύσεις για αξιοκρατία και αξιοπιστία έμειναν δεσμεύσεις και υποσχέσεις».

Διαβεβαίωσε την ίδια ώρα για την εκτίμηση του ΑΚΕΛ προς το αστυνομικό σώμα γενικά, αλλά και για την ετοιμότητά του να συμβάλει εποικοδομητικά στην συζήτηση για θεσμικές αλλαγές που θα βελτιώνουν τη λειτουργία του.

Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρνακα, λέγοντας ότι οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την πόλη δεν υλοποιήθηκαν.  «Ο κ. Αναστασιάδης ως Άης Βασίλης πέρασε από τη Λάρνακα αλλά τα κουτιά που μας άφησε ήταν άδεια», είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy