Το κολαστήριο του Μπαγκράμ κλείνει, ελλείψει κρατουμένων

Το κλείσιμο της φυλακής στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, καθώς οι τελευταίοι δύο κρατούμενοι παραδόθηκαν σε άλλες φυλακές της χώρας. Η ανακοίνωση πως η φυλακή έκλεισε την Τετάρτη ακολουθεί το σάλο μετά την έκθεση-κόλαφο για τις πρακτικές της CIA στην οποία αναφερόταν και μέρη του Αφγανιστάν ως «σκηνικό» των βασανιστηρίων.

Οι δύο τελευταίοι κρατούμενοι στο Μπαγκράμ αναφέρονταν ονομαστικά στην έκθεση για την CIA. έχοντας υποστεί τις «ενισχυμένες μεθόδους ανάκρισης» πριν οδηγηθούν στο Μπαγκράμ.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι το κέντρο κράτησης στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ «έκλεισε την Τετάρτη», μετά την παράδοση των δύο κρατουμένων σε αφγανικές φυλακές.

Δικηγόρος του ενός από τους δύο επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως οι δύο κρατούμενοι απομακρύνθηκαν από το Μπαγκράμ.

Όπως αναφέρει το NBC, η παράδοση των δύο κρατουμένων ήταν μέρος της γενικότερης συμφωνίας με την Καμπούλ αλλά είχε προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy