“Το κούρεμα καταθέσεων ήταν η καταστροφή”

Στην Κύπρο του 2013 ήταν δύσκολη η κατάσταση στην οικονομία εξαιτίας των τραπεζών, αλλά το κούρεμα καταθέσεων ήταν η καταστροφή, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Υπενθύμισε ότι ο Αναστασιάδης είπε ότι είχε υποσχεθεί ότι θα έπαιρνε δυο διακρατικά δάνεια, για τη στήριξη της οικονομίας, πράγμα που δεν έγινε. Στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο κύριος Στεφάνου,  ο πρόεδρος πρότεινε ο ίδιος το κούρεμα των καταθετών και η Ευρώπη είπε ότι αυτό ήταν παράνομο για τις ασφαλισμένες καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Γιατί δεν απαντά, διερωτήθηκε, για την προνομιακή πληροφόρηση του συμπέθερου και άλλων ημετέρων για τα ποσά που έβγαλαν από την Κύπρο προ του κουρέματος.

Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται τι υποσχόταν πριν την προεκλογική εκστρατεία και τι έκανε μετά ο κύριος Αναστασιάδης, τόνισε ο κύριος Στεφάνου κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και ψεύδη. Αυτή η κυβέρνηση, τόνισε, έκανε το κούρεμα η κυβέρνηση και μετά ήρθε να πάρει μέτρα τα οποία είχε ήδη προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά τότε η κυβερνώσα βουλή δεν την άφησε να τα πάρει.

Ο κύριος Στεφάνου υπενθύμισε τις ευθύνες του ΔΗΚΟ το οποίο υπερψήφιζε τις προτάσεις ΔΗΣΥ και τις συνεργασίες του κυρίου Αβέρωφ Νεοφύτου με τον κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο να μην αφήνουν να περνούν τα νομοσχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy