Το Μέλλον, έφθασε στην Ευρώπη: Toyota Mirai

Τα πρώτα Toyota Mirai (που στα ιαπωνικά σημαίνει «το μέλλον»), έχουν φτάσει στην Ευρώπη, καινοτομώντας στην καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα. Τα πλοία που μετέφεραν τα πέντε πρώτα Mirai έφθασαν στα λιμάνια του Μπρίστολ (Μ. Βρετανία) και του Μπριζ (Βέλγιο). Οι πωλήσεις ξεκινούν απο τον Σεπτέμβριο σε τρεις χώρες (Μ. Βρετανία, Δανία και Γερμανία), ενώ από το 2017 θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota στην Ευρώπη, κ. Karl Schlicht δήλωσε : “Αυτή η μέρα σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην καθαρή μετακίνηση, μία στροφή στην ιστορία της αυτοκίνησης. Με το Mirai και την τεχνολογία κυψελών υδρογόνου η Toyota εργάζεται στην παροχή καθαρών, ασφαλών και ευχάριστων μεταφορικών μέσων για τα επόμενα 100 χρόνια. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε τα πρώτα αυτοκίνητα τον Σεπτέμβρη και να δούμε το μέλλον να παίρνει σάρκα και οστά. Όπως και με το Prius πριν από 15 χρόνια είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε μία ακόμη πρωτοποριακή καινοτομία στην Ευρώπη με το Mirai”.

Χάρη στις δυνατότητες των μηχανικών μας και τη βαθιά γνώση και εμπειρία της υβριδικής τεχνολογίας μας, με το Mirai η Toyota βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης κυψελών καυσίμου. Το Mirai θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση, τη γνώση και την αποδοχή της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και να προωθήσουμε την ανάπτυξη της απαιτούμενης υποδομής υδρογόνου. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την εμπειρία των πελατών με τη νέα τεχνολογία.

Το Mirai χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό σύστημα κυψέλης καυσίμου της Toyota, ‘Toyota Fuel Cell System (TFCS), το οποίο διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου και υβριδική τεχνολογία και περιλαμβάνει νέα συστοιχία κυψελών καυσίμου και υδρογόνου υψηλής πίεσης δεξαμενές. 

Το Mirai χρησιμοποιεί υδρογόνο για να παράξει ηλεκτρισμό, με αποτέλεσμα τις μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2 ή άλλων βλαβερών υπολοίπων. Προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης, ενώ η αυτονομία είναι παρόμοια με οχήματα με κινητήρες βενζίνης. Ο χρόνος ανεφοδιασμού υδρογόνου κυμαίνεται από περίπου τρία ως πέντε λεπτά. Η τιμή του Mirai έχει οριστεί στα €66.000 στην Γερμανία, χωρίς φόρους. Η Toyota για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy