Το πάρτι της Κολομβίας

Αυτή τη φορά έπαιζε με 11 παίκτες και έδειξε ποια είναι. Η Κολομβία πήρε δίκαιη και καθαρή νίκη απέναντι στη Πολωνία και ελπίζει σε πρόκριση που θα έρθει εάν νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι.

Πιο δυνατά μπήκαν οι Πολωνοί και προσπάθησαν να απειλήσουν στα πρώτα λεπτά. Στο 5 ο Λεβαντόβσκι έπιασε τη κεφαλιά και ο Οσπίνα ψηλά μάζεψε χωρίς δυσκολία τη μπάλα. Η Κολομβία αντέδρασε και έκανε δύο φάσεις που δεν είχαν πάντως αποτέλεσμα. Στο 25′ όμως βρήκε την καλύτερη της φάση για να απειλήσει. Ο Γκουαδράδο μπήκε στη περιοχή πέρασε από δύο αντιπάλους και στο γύρισμα έσωσε ο Σέζνι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Πέκερμαν ήταν σαφώς ανώτεροι. Βρήκαν χώρους και τελικά σκόραραν. Ήταν ο Χάμες στο 39′ που έκανε τη γλυκιά σέντρα στη περιοχή και ο Γέρι Μίνα πιο ψηλά από όλους, «κάρφωσε» με κεφαλιά τη μπάλα στα δίκτυα. Μια ωραία επιθετική προσπάθεια από τους Κολομβιανούς που ξεκίνησε από τη πάσα με προσποίηση του Κιντέρο στον Ροντρίγκεζ.. Στα επόμενα λεπτά οι Κολομβιανοί έλεγχαν το παιχνίδι και πατούσαν καλύτερα αν και οι Πολωνοί πίεσαν χωρίς πάντως να κάνουν φάση.

Ο Κιντέρο στο 71′ με μία ακόμα κάθετη πάσα βρήκε τον Φαλκάο, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο τέρμα του Κολομβιανού επιθετικού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο επιθετικός της Κολομβίας αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση αφού οι τραυματισμοί δεν του το είχαν επιτρέψει στο παρελθόν.

Πριν, καλά καλά προλάβουν να συνέλθουν από το 2-0 οι Πολωνοί δέχτηκαν και τρίτο γκολ χάρη στην ευφυΐα του Χάμες Ροντρίγκες. Με προσποίηση στο 76΄άδειασε τον αντίπαλο του και στη συνέχεια έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Κουαδράδο που δεν δυσκολεύτηκε σε ανοικτό γήπεδο να κάνει το τελικό 3-0.

 

Πολωνία (Ναβάλκα): Σέζνι, Πάζνταν (80′ Γκλικ), Μπέντναρεκ, Μπερεζίνσκι (72′ Τεόντορτσικ), Πίστσεκ, Γκοράλσκι, Χριχοβιάκ, Ρίμπους, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Κοβνάτσκι (57′ Γκροσίσκι)

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μόχικα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ (Ουρίμπε), Χάμες, Κουαδράδο, Κιντέρο, Φαλκάο

Σκόρερς: – / 39′ Γέρι Μίνα, 71′ Φαλκάο, 76′ Γκουδράδο

Κίτρινες: Μπεντνάρεκ, Γκροσίσκι

Διαιτητής: Σέζαρ Ράμος (Μεξικό)

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy