Το πόρισμα του Γεν. Ελεγκτή αναμένει ο Κ. Καδής

Το πόρισμα του γενικού Ελεγκτή για το θέμα της εγκυρότητας των εξετάσεων για το διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση αναμένει εντός της ημέρας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Μιλώντας μετά από συνάντηση στο προεδρικό με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο Κώστας Καδής δήλωσε ότι με βάση το προσχέδιο της έρευνας του γενικού Ελεγκτή, προκύπτουν κάποια πειθαρχικά ζητήματα που δεν είναι συνδεδεμένα άμεσα με το θέμα των εξετάσεων, αλλά πρόκειται για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, στα οποία έχουν υποπέσει, όπως είπε, στελέχη του Υπουργείου, λόγω μη εξασφάλισης άδειας για εργοδότηση σε κάποια ιδρύματα. Αυτό όμως, είπε ο κ. Καδής, δεν έχει σχέση με τις εξετάσεις.

Ερωτηθείς κατά πόσον πρέπει να ακυρωθούν οι εξετάσεις μετά τη διαρροή των θεμάτων, ανέφερε ότι περιμένει το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή αλλά και του Γενικού Εισαγγελέα, πριν ληφθεί οριστική απόφαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τα ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι υπάρχουν άτομα που θα προσφύγουν στα δικαστήρια, σύμφωνα με τα όσα λέγονται δημοσίως και σημείωσε τη θέση της οργάνωσης του ότι η νομική υπηρεσία πρέπει να αποφανθεί για τη νομιμότητα και εγκυρότητα της διαδικασίας, έχοντας μπροστά της όλα τα δεδομένα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy