Το πρώτο τιγράκι που γεννήθηκε στην Κύπρο (photos)

Ένα πανέμορφο τιγράκι γεννήθηκε στο Ζωολογικό κήπο της Πάφου, που βρίσκεται στην Πέγεια.

Πρόκειται για το πρώτο τιγράκι που γεννήθηκε στην Κύπρο.

Το τιγράκι είναι ογδόντα ημερών και με πλούσιο τρίχωμα σύμφωνα με τον κτηνίατρο του Ζωολογικού κήπου Χρίστο Γιαπάνη ωστόσο η μητέρα του για κάποιους λόγους το απέρριψε με αποτέλεσμα να το αναλάβει το προσωπικό του κήπου.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο πρόκειται για επίπονη διαδικασία αφού πρέπει να το ταΐζουν αρκετές φορές την ημέρα.

Ο κ. Γιαπάνης σημείωσε πως η ανάπτυξη του είναι πολύ ικανοποιητική, βάζει βάρος , έχει κοινωνικοποιηθεί με τους ανθρώπους και τους θεωρεί μέρος της οικογένειας του .

Σήμερα το μικρό τιγράκι έκανε το καθιερωμένο εμβόλιο ρουτίνας που προβλέπεται ενώ δέχτηκε και πολλές φωτογραφήσεις από αρκετούς ζωόφιλους.

Το τιγράκι ανήκει στο είδος της Σιβηρίας με Βεγγάλης με μεγάλη εξάπλωση σύμφωνα με τον κ. Γιαπάνη . Οι γονείς του βρίσκονται στο Ζωολογικό κήπο της Πάφου.

Αυτό το διάστημα το μικρό τιγράκι , άρχισε να τρέφεται εκτός από γάλα και με κιμάδες.

Στο συγκεκριμένο Ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στην Πέγεια , σε μια έκταση που καλύπτει 100.000 τ.μ., το πρωτοποριακό στο είδος του πάρκο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων όλα τα είδη παπαγάλων, αρπακτικά, αετοί , κουκουβάγιες, στρουθοκάμηλοι, τα έμιου και τα ρέα, ποικιλία σπάνιων ζώων και ερπετών αλλά και σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου ανάμεσα στα οποία καμηλοπαρδάλεις, ζέμπρες, πολλά είδη ελαφιών, μικρά καγκουρό γουάλαμπις, λάμα, ακανθόχοιροι, άλογα, σκίουροι, πέντε διαφορετικά είδη μεγάλων πιθήκων και δύο είδη μικρών πιθήκων, αλλά και πολλά άλλα είδη ζώων.

Τα είδη αυτών των ζώων προέρχονται από όλο τον κόσμο, από νότιο Αμερική μέχρι Βραζιλία, Παραγουάη, Αργεντινή, Αφρική και από άλλες διάφορες χώρες.
KYPE

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy