ΤΟ ΡΤΚ θα εργαστεί για σχηματισμό τετραμελούς συνασπισμού στα κατεχόμενα

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουμάν δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του αποφάσισε ομόφωνα να τον εξουσιοδοτήσει να εργαστεί για τον σχηματισμό τετραμελούς συνασπισμού στα κατεχόμενα.
 
Πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των τεσσάρων πολιτικών κομμάτων συναντήθηκαν την Παρασκευή και αποφάσισαν να πάρουν την απόφασή τους στις συνελεύσεις των κομμάτων τους.
 
Ο κ. Ερχουμάν είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να εργαστεί για τετραμελή συνασπισμό και ότι ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεϊν Οζγκιουγκούν είπε ότι σε περίπτωση που συμφωνήσουν σε τετραμελή συνασπισμό, θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναμένεται να δώσει την εντολή στον εαυτό του.
 
Επίσης, ο κ. Ερχουμάν ευχήθηκε ο τετραμελής συνασπισμός να αποτελέσει λευκή σελίδα και σημείωσε ότι οι ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων επιθυμούν αποτελεσματική «κυβέρνηση» και πραγματική εφαρμογή της δημοκρατίας και της ισότητας.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε ότι τα τέσσερα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά το Κυπριακό και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τον «πρόεδρο» και να μην επιχειρήσουν να βελτιώσουν την πολιτική επί του θέματος αυτού.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy