Το ΡΤΚ ζητά έρευνα εναντίον της «κυβέρνησης» για αεροδρόμιο Τύμπου

Την έναρξη έρευνας εναντίον του «πρωθυπουργού» Χουσείν Οζγκιουργκιούν, του «υπουργού εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και του «υπουργού συγκοινωνιών», Κεμάλ Ντουρούστ ζήτησε από την «πρόεδρο» της «βουλής», Σιμπέλ Σιμπέρ ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, αφού στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της «βουλής» εμφανίζονται ως οι υπαίτιοι για την ζημιά που επέφερε στο «κράτος» η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν προέβη σήμερα σε δηλώσεις στη «βουλή» και επικαλούμενος τη σχετική έκθεση που συζητήθηκε στη «βουλή» στις 9 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι «υπουργοί» παραβιάζοντας τα καθήκοντά τους έχουν διαπράξει αδικήματα και εναντίον τους θα πρέπει η «βουλή» να προχωρήσει σε έρευνα.
 
Εάν, σημείωσε, η πρότασή τους, που θα πρέπει εντός 7 ημερών να συζητηθεί στη «βουλή», απορριφθεί από την ολομέλεια, τότε θα προσφύγουν στην «αστυνομία».
 
Όσοι λένε ότι η κίνηση αυτή γίνεται τώρα ενόψει των πρόωρων «εκλογών», είπε ο κ. Ερχιουρμάν, προσπαθούν να κρύψουν το τί έγινε, λέγοντας πως ακριβώς επειδή θα πάνε σε πρόωρες «εκλογές» δεν πρέπει να ξεχάσουν και να φύγει από την επικαιρότητα το θέμα όσων ενεργούν παραβιάζοντας τα καθήκοντά τους και επιφέροντας ζημιά στο «κράτος».
 
Ειδικά για τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως η παραχώρηση των καθηκόντων ελέγχου και εποπτείας στο «αεροδρόμιο» σε ιδιωτική εταιρεία, έγινε χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο εάν κάτι τέτοιο ήταν αναγκαίο να γίνει. Η εν λόγω συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία, με αίτημα του Ντουρούστ, είχε επιμηκυνθεί για άλλα 4 χρόνια, με αποτέλεσμα το «κράτος» να χάσει έσοδα από το παράνομο αεροδρόμιο για άλλα 4 χρόνια και να πληρώσει αδρά δύο φορές για την ίδια συμφωνία, μετά την επιμήκυνσή της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy