Το Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική

Ελληνική Τράπεζα και Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ξεκίνησαν συναντήσεις με στόχο την ολοκλήρωση της μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΥΠΕ, Διευθυντές των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων πραγματοποιούν συναντήσεις για προετοιμασία της μεταφοράς, η ολοκλήρωση της οποίας τοποθετείται χρονικά το Σεπτέμβριο.

Στις συναντήσεις δίνονται επικαιροποιημένα στοιχεία της ΣΚΤ, αφού οι αρχικοί υπολογισμοί είχαν γίνει βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων του Σεπτεμβρίου του 2017.

Βάσει της συμφωνίας για απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της ΣΚΤ, η Ελληνική θα αποκτήσει ισολογισμό ύψους €10,3 δισεκατομμυρίων. Με βάση τη μεταφορά, η Ελληνική θα αποκτήσει 1.100 υπαλλήλους από τους συνολικά 2.700 της ΣΚΤ, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων του νέου τραπεζικού σχήματος θα αυξηθεί πέριξ των 125 από 52 που είναι σήμερα.

Της μεταφοράς θα προηγηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής που θα επικυρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους €150 εκατομμυρίων. Η ΕΓΣ, με βάση το χρονοδιάγραμμα της τράπεζας, τοποθετείται χρονικά στις αρχές Αυγούστου.

Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου τοποθετείται χρονικά στο 4ο τρίμηνο του 2018. Ωστόσο, η Ελληνική έχει ανακοινώσει ότι έχει λάβει αμετάκλητες δεσμεύσεις από τους υφιστάμενους μετόχους, ήτοι την Δήμητρα Επενδυτική, την Third Point Hellenic Recovery και την Wargaming Group για έγκριση της αύξησης κεφαλαίου, κάτι που είναι σημαντικό για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό που θα έχει τον τελικό λόγο για έγκριση της μεταφοράς.

Στόχος η ομαλή μετάβαση

Σύμφωνα πάντα με το ΚΥΠΕ στελέχη και των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων, στόχος είναι η μεταφορά του ισολογισμού με τη μέγιστη δυνατή ομαλότητα για τους πελάτες του Συνεργατισμού. Προς το σκοπό αυτό ήδη εξετάζονται ζητήματα που αφορούν την ενοποίηση των συστημάτων και το δίκτυο καταστημάτων του ενοποιημένου σχήματος και γίνεται η προετοιμασία για τις αναγκαίες ενημερώσεις των πελατών της ΣΚΤ, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην Ελληνική.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy