Το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων «τελείωσε» και τον Τσάρλι Ρόουζ

Ο διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής Τσάρλι Ρόουζ, που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα την Δευτέρα, μετά από ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά οκτώ γυναίκες, απολύθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ, διευκρίνισε ο πρόεδρος του δικτύου, Ντέιβιντ Ρόουντς. Στην ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ότι η απόλυση συνδέεται με τις αποκαλύψεις για την «εξαιρετικά προβληματική και απαράδεκτη συμπεριφορά του».

«Παρά τη σημαντική δημοσιογραφική συμβολή του Τσάρλι στον ενημερωτικό τομέα μας, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό, σε αυτόν τον οργανισμό όπως και σε κάθε άλλον, από το να διασφαλίζουμε την ασφάλεια και τον επαγγελματισμό στον χώρο εργασίας, σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ικανοί να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους», πρόσθεσε.

Ο Τσάρλι Ρόουζ ήταν συμπαρουσιαστής της εκπομπής This Morning και συνεργαζόταν με την ενημερωτική εκπομπή 60 Minutes.

Το κανάλι τόνισε ότι όφειλε να λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει την αξιοπιστία του. «Το CBS News κάλυψε τις άλλες αποκαλύψεις στα άλλα μέσα ενημέρωσης, φέτος και πέρσι. Η αξιοπιστία μας στη δουλειά αυτή απαιτεί αξιοπιστία στη διαχείριση των στοιχειωδών κανόνων συμπεριφοράς», πρόσθεσε ο Ρόουντς.

Ο Ρόουζ συνεργαζόταν επίσης με τη δημόσια τηλεόραση PBS που επίσης ανέστειλε τη μετάδοση της εκπομπής του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy