Το SPD έδωσε εντολή στον Σουλτς να διαπραγματευθεί με την Μέρκελ για σχηματισμό κυβέρνησης

Πράσινο φως στην έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Χριστιανοδημοκράτες, έδωσε σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στον Μάρτιν Σουλτς.

Επίσης, οι σύνεδροι προχώρησαν στην επανεκλογή του Σουλτς στην Προεδρία του κόμματος, με ποσοστό ψήφων 81,9%, ποσοστό που θεωρείται από αναλυτές ως ιδιαίτερα ικανοποιητικό, παρά το γεγονός ότι στις 19 Μαρτίου ο Σουλτς είχε αποσπάσει το 100% των ψήφων.

Οι διαφωνίες που προέκυψαν σήμερα στο συνέδριο δεν εμπόδισαν την πλειοψηφία των Σοσιαλδημοκρατών να αποφασίσουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο όπως τόνισε ο Σουλτς, το αποτέλεσμα θα είναι ανοιχτό και όπως είπε «δεν θα υπάρξει κανένας αυτοματισμός».

Συνεπώς, μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένεται πως οι συνομιλίες των Σοσιαλδημοκρατών με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε ομιλία του που εκφώνησε στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών, ο Σουλτς έκανε λόγο και για μετασχηματισμό της ΕΕ σε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέχρι το 2025.

Απαντώντας στη δήλωση αυτή του Μάρτιν Σουλτς, η Καγκελάριος Μέρκελ ουσιαστικά την απέρριψε, υποστηρίζοντας πως «καλύτερα  θα είναι μέχρι το 2025 να επικεντρώσουμε σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η ενιαία ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy