Το σπίτι της ειρήνης μετατράπηκε σε σπίτι εθνικισμού (φωτογραφίες)

Εκμεταλλευόμενη την τραγική επέτειο, η αδούλωτη Κερύνεια έστησε εθνικιστικό πανηγύρι στο σπίτι που υποτίθεται πρεσβεύει την Ειρήνη

Το σπίτι που, οτιδήποτε άλλο θυμίζει σήμερα παρα την Ειρήνη, μετατράπηκε σήμερα με αφορμή την τραγική επέτειο της εισβολής, σε σπίτι του… “εθνικιστή” με σημαίες που σύμφωνα με τον επιβλέπων της… εθνικιστικής “έκθεσης” συμβολίζουν το… ethnicity(!) μας.

cof

Η γνωστή σημαία με την Κύπρο στη μέση και τον παρθενώνα εντός αυτής, που βλέπουμε συχνά να περιπλανιέται ανάμεσα σε εθνικιστικές οργανώσεις, κάθε τι άλλο συμβολίζει πάρα την εθνικότητα μας.

sdr

Ερωτηθείς ο επιβλέπων εκπρόσωπος της αδούλωτης Κερύνειας, τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν με την τοποθέτηση αυτού του εθνικιστικού συμβόλου απέναντι ακριβώς από την πόρτα του σπιτιού της ειρήνης και δίπλα από το κέντρο πληροφόρησης (!), είπε ότι είναι απλά ένα… σύμβολο εθνικότητας.

Μέσα αναρτημένες σε πανό, πλακάτ, φωτογραφίες κ.α, οι θέσεις της Αδούλωτης Κερύνειας, που όσο και να διαφωνεί κάποιος μαζί τους είναι σεβαστές.

oznor

Αλλά μια σημαία που προωθεί οτιδήποτε άλλο παρά την Ειρήνη και την συμφιλίωση, δίπλα από το οδοφράγματα Λήδρας, που είναι προκλητικά τοποθετημένη απέναντι από την πόρτα για ευνόητους λόγους, είναι απαράδεκτη.

Εξηγήσεις βέβαια θα πρέπει να δώσει και ο Δήμος Λευκωσίας, που επέτρεψε να μετατραπεί το σπίτι της ειρήνης σε σπίτι του διαχωρισμού και της διχοτόμησης.

Και για να εξηγούμαστε. Κανείς δεν είναι χαρούμενος με την εικόνα του στιγματισμένου Πενταδάχτυλου. Αυτό όμως δεν δίνει άφεση αμαρτιών στον οποιαδήποτε να στήνει εθνικιστικό πανηγύρι σε σπίτια που έξω γράφει “ειρηνη”!

Επειδή μια τέτοια σημαία, μόνο την ειρήνη και την επανένωση δεν προωθεί, πάρτε τη σημαία σας, και πηγαίνετε σπίτι.

Τάσος Αναστάση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy