Το ΤΕΠΑΚ αγγίζει… και το Τρόοδος

Νέες σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας υπέγραψε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου με διάφορους οργανωμένους φορείς της ευρύτερης περιοχής Τρόοδους.

Συγκεκριμένα υπογράφηκαν πρωτόκολλα συνεργασίας με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τρόοδους, το Δίκτυο Θεματικών Κέντρων Τρόοδους, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους και τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάμπου και Τσακίστρας.

Οι προοπτικές που πηγάζουν από την υπογραφή των πρωτοκόλλων συνεργασίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΕΠΑΚ, είναι ιδιαίτερα θετικές και θα ενισχύσουν τον κοινό στόχο των τοπικών οργανώσεων για ανάπτυξη και προβολή της περιοχής Τροόδους, αλλά και του Πανεπιστημίου για δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα προωθούν τη δημιουργία νέων ιδεών για την έρευνα και διασύνδεση του παραγωγικού ιστού της χώρας με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Στα πλαίσια αυτά έχουν συζητηθεί πιθανές συνεργασίες που προκύπτουν από το περιβαλλοντικό, γεωλογικό και τουριστικό ενδιαφέρον που έχει η περιοχή, όπως η βιοποικιλότητα, γαλαρίες χαλκού, παραγωγή τοπικών προϊόντων, εκκλησιαστικά μνημεία Unesco, γεωπάρκο Τροόδους και άλλα. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται επίσης στην ενεργή εμπλοκή του τοπικού πληθυσμού της περιοχής, που θα αποτελέσει κύριο στοιχείο της επιτυχίας οποιασδήποτε κοινής δραστηριότητας.

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη και πολυεπιστημονική συνεργασία, όπως μας είπε η πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού και επιθυμία μας, συμπλήρωσε, είναι να αναπτύξουμε στο Τρόοδος ένα αγροπεριβαλλοντικό κέντρο. Ήδη, έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, σύμφωνα με την Ε. Κεραυνού, προς τα υπουργεία Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και Παιδείας και Πολιτισμού και πιστεύουμε πως μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα το όφελος θα είναι επίσης πολυεπίπεδο και πολλαπλό.

Τάσος Τσαππαρέλλας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy