Το θέμα της αλλαγής εκπαιδευτικών περιφερειών συζήτησε η ΠΣΕΜ στο ΥΠΠ

Συνάντηση με τον Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης της Επαρχίας Λευκωσίας Ανδρέα Παπαστυλιανού είχε η ΠΣΕΜ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, την οργάνωση εκπροσώπησε το Μέλος της Γραμματείας της και Πρόεδρος της ΕΣΕΜ Λευκωσίας Μιχάλης Τζιωνής.

Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, συζήτησαν για τη δρομολογούμενη αλλαγή των εκπαιδευτικών περιφερειών και τη μεταφορά μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης των κοινοτήτων Λυμπιών, Αλάμπρας, Μοσφιλωτής και Πυργών από τα σχολεία της περιοχής Ιδαλίου σε σχολεία της Λάρνακας.

«Μεταφέραμε στο Υπουργείο Παιδείας την κάθετη διαφωνία μας για την εν λόγω απόφαση, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα τόσο της περιοχής, όσο και των ίδιων των κατοίκων της. Αν υλοποιηθεί η πιο πάνω απόφαση θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους και του χρόνου διακίνησης της κάθε οικογένειας, αφού η απόσταση από την κατοικία μέχρι το σχολείο αυξάνεται», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι δεν είναι τυχαίο το ζήτημα που προέκυψε. Όπως σημειώνεται, λόγω μη σωστού προγραμματισμού, οι μαθητές των περιοχών αυτών που ήθελαν να πάνε Τεχνικές Σχολές λόγω μη διαθεσιμότητας θέσεων κατέληξαν να φοιτούν στο Λύκειο της περιοχής και διόγκωσαν το πρόβλημα υπερπληθυσμού του Λυκείου Δαλιού.

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην εφαρμόσει την πιο πάνω απόφαση και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και η αναστάτωση που έχει προκληθεί», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι “δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται συμμαθητές μας σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, λόγω πρόχειρων και αυθαίρετων αποφάσεων”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy