Το θέμα της πυρηνικής απειλής συζήτησαν ε/κ και τ/κ κόμματα

Τα ε/κ και τα τ/κ κόμματα που συμμετέχουν στις συναντήσεις στο Λήδρα Πάλας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας συζήτησαν την Τετάρτη για το θέμα της πυρηνικής απειλής και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το θέμα.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, αναφέρεται ότι τα κόμματα συζήτησαν για το θέμα αυτό με αφορμή την 31η επέτειο της τραγωδίας στο Τσέρνομπιλ και τίμησαν τις χιλιάδες των θυμάτων του ατυχήματος. Εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους για το θέμα που προτάθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Τα κόμματα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την κατασκευή πυρηνικών σταθμών ανά το παγκόσμιο και τόνισαν τους κινδύνους που προκύπτουν όχι μόνο από την πιθανότητα ενός ατυχήματος, αλλά και από τις κανονικές εργασίες των σταθμών αυτών, λόγω της επίδρασης που έχουν τα πυρηνικά απόβλητα.

Ολα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η λανθασμένη χρήση της πυρηνικής τεχνολογίας αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα η οποία δεν περιορίζεται σε εθνικά σύνορα και εξέφρασαν την ευχή όπως το περιβάλλον μας παραμείνει ελεύθερο από πυρηνικούς σταθμούς και ραδιενεργά απόβλητα.

Η επόμενη συνάντηση των κομμάτων θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας την 31η του Μάη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy