“Το VAR θα εφαρμοστεί, ο στόχος τα μεγάλα λάθη”

Με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε τις τελευταίες ώρες μετά το γκολ-φάντασμα του Παναμά στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα (2-1) και το οποίο του έδωσε την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε την αναγκαιότητα εισαγωγής του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας. 

«Όταν παίζεις την πρόκριση σε ένα Μουντιάλ και το παιχνίδι κρίνεται από ένα σημαντικό λάθος του διαιτητή, που μπορεί να συμβεί, γιατί οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη όπως όλοι οι άλλοι, τότε νομίζω ότι ήρθε η ώρα να διορθώσουμε αυτά τα λάθη»ανέφερε αρχικά ο Τζιάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε:

«Όταν όλος ο κόσμος βλέπει ένα λάθος σε δευτερόλεπτα και ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο διαιτητής, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί και υπάρχει ο τρόπος για να το διορθώσουμε, τότε θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε, δεν υπάρχει καμία αρνητική ένδειξη στις δοκιμές μας. Κάθε φορά που το βίντεο χρησιμοποιήθηκε, πήγε καλά, επιβεβαιώνοντας την απόφαση του διαιτητή ή διορθώνοντας το λάθος. Ο στόχος του VAR δεν είναι οι μικρές λεπτομέρειες, αλλά τα μεγάλα λάθη».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy