Τον διαστημικό τουρισμό προωθεί η εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Τον διαστημικό τουρισμό προωθεί η εταιρεία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Η Blue Origin είναι η εταιρεία που ίδρυσε ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος όταν ίδρυσε την Amazon. Ο Μπέζος, που αγόρασε και την Washington Post το 2013, είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 112 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ηδη, η εταιρεία πραγματοποίησε επτά δοκιμές του επαναχρησιμοποιημένου πυραύλου New Shepard που θα μεταφέρει  τους τουρίστες στο διάστημα.

Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τους επιβάτες σε ύψος 93 χιλιομέτρων από τη Γη εντός μιας κάψουλας  που διαθέτει έξι μεγάλα παράθυρα παρατήρησης, τα οποία, σύμφωνα με την Blue Origin  είναι τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ για ένα διαστημόπλοιο.

Ο πύραυλος της Blue Origin έχει ύψος 18 μέτρα και θα μπορεί να μεταφέρει έξι άτομα κάθε φορά. Θα φθάνει σε ύψος 93,573 μέτρων από τη Γη.

Πώς θα μοιάζει η πτήση στο διάστημα
————————

Η εταιρεία δημοσίευσε τις λεπτομέρειες της πτήσης. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο πύραυλος, (που θα φέρει και την κάψουλα εντός της οποίας θα βρίσκονται έξι άνθρωποι) θα εκτοξευθεί και για περίπου 2,5 λεπτά θα ταξιδεύει προς το διάστημα. Μετά, η κύρια μηχανή του θα σβήσει, και η κάψουλα θα διαχωριστεί από τον πύραυλο.

Τη στιγμή εκείνη, οι επιβάτες θα μπορούν να λύσουν τις ζώνες ασφαλείας τους και να νοιώσουν την έλλειψη βαρύτητας αιωρούμενοι για τέσσερα λεπτά (από τα έντεκα που θα διαρκεί η πτήση). Οι διαστημικοί τουρίστες θα βρίσκονται σε ύψος 93,573 μέτρα από τη Γη όπου μέσα από τα μεγάλα παράθυρα της κάψουλας θα μπορούν να απολαύσουν την μοναδική θέα της καμπυλότητας του πλανήτη μας, τα χρώματα της Γης και το σκοτεινό του σύμπαντος.

Εν τω μεταξύ, ο πύραυλος θα επιστρέψει στη Γη και θα προσγειωθεί κάθετα στο έδαφος, έτοιμος να χρησιμοποιηθεί ξανά.
 
Εντός ολίγων λεπτών, οι επιβάτες θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, θα δέσουν τις ζώνες ασφαλείας τους και η κάψουλα θα κάνει επανεισδοχή στη γήινη ατμόσφαιρα και θα προσγειωθεί ομαλά με τη συμβολή και τριών τεράστιων αλεξίπτωτων.

Το γεγονός ότι ο πύραυλος New Shepard μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία αλλά και γενικότερα για τις διαστημικές πτήσεις καθώς μειώνει τα έξοδα κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια. Η Blue Origin ήταν η πρώτη εταιρεία η οποία το 2015 κατάφερε την ομαλή επιστροφή και προσγείωση πυραύλου στο έδαφος της Γης, με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή του. Λίγες μόνο εβδομάδες μετά, ο πύραυλος Falcon 9 της γνωστής εταιρείας SpaceX του δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ είχε την ίδια επιτυχία.

Η Blue Origin δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει ακόμη πότε θα είναι εφικτό να στείλει τους πρώτους της τουρίστες στο διάστημα.  Το κόστος του εισιτηρίου δεν έγινε ακόμη γνωστό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy