Τον ταξιδεύει στ’ αστέρια!

Απόλυτο αφεντικό για να κουνήσει το… σεντόνι του Champions League δείχνει ο Παναθηναϊκός!

Οι πράσινοι «πάτησαν» με σκορ 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, χάρη στις δύο γκολάρες του Μπεργκ (που πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος) και την εξαιρετική εμφάνιση του Νίνη, που θυμίζει τον παίκτη απ’ τα παλιά. Έτσι, εδραιώθηκαν στην κορυφή των πλέι οφ και στο +4 απ’ τον ΠΑΟΚ.

Πολύ καλή συνολικά παρουσία του τριφυλλιού (μηχανάκι ο Ζέκα), δεν έδειξαν το… παραμικρό οι Περιστεριώτες οι οποίοι κατέβηκαν για να παίξουν μόνο άμυνα κι αν δεν είχαν τον Γκορμπούνοφ, θα ‘χε… γράψει το κοντέρ.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος έκανε σοβαρό λάθος στην εκπνοή του πρώτου μέρους, μην μετρώντας το κανονικό γκολ του Ταυλαρίδη και θεωρώντας πως έκανε επιθετικό φάουλ (στην αρχή έδειξε σέντρα και μετά άλλαξε την απόφασή του…).

Η βαθμολογία (2 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 8
2. ΠΑΟΚ 4
3. Αστέρας Τρίπολης 1
4. Ατρόμητος 1

Το ματς

Κάτι τα… ευχάριστα απ’ την Τούμπα, κάτι το ότι έπαιζε «σπίτι» του, κάτι το ότι αυτός θεωρείται ο «μεγάλος», ήταν λογικό, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός να μπει με όρεξη για να κάνει παιχνίδι. Με το… καλημέρα έβλεπες έναν μονόλογο του τριφυλλιού που, όμως… έβρισκε πάνω στο εμπόδιο της μαζικής άμυνας του Ατρόμητου. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν πολύ στην πρώτη πάσα, ουσιαστικά έπαιζαν με διπλή ζώνη και έκλειναν κάθε δυνατό διάδρομο για τους πράσινους. Ως εκ τούτου, παρά την κυριαρχία τους (στην κατοχή), τα λεπτά περνούσαν και φάσεις δεν μπορούσαν να βγουν.

Σιγά-σιγά οι παίκτες του Αναστασίου άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί. Με τους Κλωναρίδη-Νίνη να μεταφέρονται προς τη δεξιά πτέρυγα, προκειμένου να ελευθερωθούν και να κάνουν παιχνίδι. Κάποιες συνεργασίες έβγαιναν (μαζί με τον μέχρι τότε μπλοκαρισμένο Καρέλη), αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 38’ για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση. Και αυτή είχε πράσινη… νότα, με τον Νίνη να δίνει στον Ατζαγκούν, αυτόν να ελίσσεται, αλλά να νικιέται απ’ τον Γκορμπούνοφ.

Κι ενώ το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν (με κατοχή πάνω από 70%), ξαφνικά τα πάντα… χάλασαν. Διότι μόνο ο Αρετόπουλος δεν είδε το κανονικό γκολ του Ταυλαρίδη στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Όταν ο αμυντικός των γηπεδούχων ακούμπησε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα, αλλά ο ρέφερι τον χρέωσε με επιθετικό φάουλ -κι ενώ σε πρώτη φάση είχε δείξει σέντρα, απόφαση που διατήρησε το 0-0…

Ό,τι έγινε, έγινε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, έπρεπε να κοιτάξει μπροστά και ο Αναστασίου έριξε στον αγώνα τον κορυφαίο επιθετικού του πρωταθλήματος, τον Μπεργκ, για να λύσει το γόρδιο δεσμό. Μπορεί να έχασε το πρώτο (τετ-α-τετ όπου νικήθηκε απ’ τον Γκορμπούνοφ), μπορεί ο Καρέλης εξίσου να ‘πεσε πάνω στον Λευκορώσο (σε γυριστό σουτ), όμως ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να αντέξει άλλο στο μονότερμα του τριφυλλιού.

Ο Νίνης, λοιπόν, επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση (τόσο απόψε, όσο και γενικά), «σπάζοντας» τη μέση του Κατσουράνη, σερβίροντας εντυπωσιακά για τον Σουηδό κι αυτός -με πανέμορφο εν κινήσει σουτ- άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση στη Λεωφόρο (61’). Κι όχι… δεν αρκούσε αυτή η γκολάρα για τους πράσινους. Ήθελαν κι άλλο! Με τον Μαυρία αυτή τη φορά να… βοηθά τον Μπερκ και τον δεύτερο -έξι λεπτά αργότερα- να γράφει με κεφαλιά το 2-0 που εδραίωσε τους γηπεδούχους για τα καλά.

Αν και απέμεναν «γεμάτα» 20 λεπτά, επ’ ουδενί οι κυανόλευκοι δεν έδειχναν ικανοί να αλλάξουν την κατάσταση του παιχνιδιού. Κάθε άλλο… Αν δεν ήταν ο Γκορμπούνοφ θα μπορούσε το σκορ να ‘χε ξεφύγει σε… ιστορικά επίπεδα, καθώς αυτός ήταν που είπε «όχι» σε μεγάλες ευκαιρίες των Μπεργκ-Μαυρία (κυνήγησε πολύ το γκολ). Ενδεικτικό του πώς κατέβηκε στην αναμέτρηση ο Ατρόμητος είναι το γεγονός πως έκανε την πρώτη του φάση στο… 85′, με το σουτ του Κοντοέ να φεύγει άουτ. Κάπως έτσι, λοιπόν, το 2-0 δεν άλλαξε, με τον κόσμο να αποθεώνει στη Λεωφόρο και τον Παναθηναϊκό να δείχνει εκ νέου το αφεντικό για το σεντόνι του Champions League.

Παναθηναϊκός: Στίλ, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπος, Κουτρουμπής (78’ Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν, Νίνης, Κλωναρίδης (46’ Μπέργκ), Καρέλης (65’ Μαυρίας).

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κιβρακίδης, Κούρος, Κατσουράνης (78’ Μπάλλας), Μαρσελίνιο (51’ Καραμάνος), Δημούτσος (57’ Ούμπιδες), Ναπολεόνι.
www.sport-fm.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy