Τον Τιμ Κέιν επέλεξε η Χίλαρι για αντιπρόεδρο

Το γερουσιαστή και πρώην κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Τιμ Κέιν, επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο στις εκλογές του Νοεμβρίου, η δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Σε σχετική γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες βράδυ, η Χίλαρι Κλίντον χαρακτηρίζει το γερουσιαστή Κέιν «αγωνιστή επί μακρόν για προοδευτικές διεκδικήσεις και έναν από τους περισσότερο προσοντούχους υποψήφιους αντιπροέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ».

Το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος θα πραγματοποιηθεί από τις 25-28 Ιουλίου στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία.

Απόφοιτος της νομικής σχολής του Χάρβαρντ, έχει εργαστεί εθελοντικά σε ιεραποστολή στην Ονδούρα και μιλά άπταιστα την ισπανική γλώσσα, στοιχείο που αυξάνει το πλεονέκτημα του δημοκρατικού ψηφοδελτίου στη λατινοαμερικανική κοινότητα της Αμερικής.

Ως δικηγόρος, ασχολήθηκε με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ενοικιαστών, κάτι που αργότερα όταν ασχολήθηκε με την πολιτική του χάρισε τη δημαρχία του Ρίτσμοντ Βιρτζίνια και αργότερα τα αξιώματα του κυβερνήτη και του γερουσιαστή της πολιτείας.

Θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός και από τους εκφραστές της κεντρώας πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που αναμένεται να μην ενθουσιάσει την αριστερή πτέρυγα και τους υποστηρικτές του Μπέρνι Σάντερς. Ωστόσο το μετριοπαθές προφίλ του Τιμ Κέιν και η προέλευσή του από πολιτεία του Νότου και μία από αυτές που θα κρίνουν την προεδρική εκλογή, αναμένεται να ενισχύσει την εμβέλεια του δημοκρατικού ψηφοδελτίου, ιδίως στους λευκούς ψηφοφόρους των μεσοδυτικών πολιτειών, που απογοητευμένοι έλκονται από τον Τραμπ.

Μιλώντας φέτος τον περασμένο Ιούνιο στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον, ο γερουσιαστής Κέιν είπε πως ως δήμαρχος του Ρίτσμοντ και αντικυβερνήτης και κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, έχει αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα της πολιτείας, παραδέχθηκε ωστόσο πως «μόλις τελευταία άρχισε να ασχολείται με την Κύπρο και την Ελλάδα».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε εγκωμιαστικά στην Ελλάδα, η οποία – όπως είπε – «παρά τα οικονομικά της προβλήματα φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες».

Σε σχέση με τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο Τίμ Κέιν είχε δηλώσει πως «είναι πολύ σημαντικές, αλλά θα πρέπει να διέπονται από τις αξίες που χαρακτηρίζουν τις ΗΠΑ».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy